Susuz’da Zümre Toplantısı!

Susuz’da Zümre Toplantısı!

2013–2014 Eğitim Öğretim yılı İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü genişletilmiş Zümre Öğretmenler toplantısı Halk Eğitim Merkezi(HEM) toplantı salonunda yapıldı.

Susuz’da Zümre Toplantısı!

KARS’IN SUSUZ İLÇESİNDE ZÜMRE BAŞKANLARI VE ZÜMRE ÖĞRETMENLER TOPLANTISI YAPILDI

2013–2014 Eğitim Öğretim yılı İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü genişletilmiş Zümre Öğretmenler toplantısı Halk Eğitim Merkezi(HEM) toplantı salonunda yapıldı. HEM salonunda yapılan toplantıya Okul Müdürleri, Müdür Yardımcıları, tüm ilçe ve köylerdeki öğretmenler katıldı.

Susuz 100.Yıl Yatılı Bölge Ortaokulundaki (YBO) ilçe zümre başkanları toplantısı İlçe Milli Eğitim Müdürü Rıza Uray başkanlığında yapıldı. Ardından Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü toplantı salonunda ilçedeki öğretmenlerle Kaymakam Musa Evin ve İl Milli Eğitim Müdürü Yıldırım Alkış bir araya geldi.

Kaymakam Musa Evin toplantının açılış konuşmasında öğretmenlere eğitime bakışı hakkında bilgi verdi ve öğretmenlerden beklentilerini sıraladı. Evin yaptığı konuşmada, “Yaklaşık 1 ay önce göreve başladım onarım gören birkaç okul dışında okullara gitmedim. Önce sizlerle tanışıp ondan sonra okulları ziyaret etmeyi düşündüm. Kars’ta üniversiteye yerleştirmede ilçemizin ilk sırada olması il birinciliği çıkarması beni sevindirdi. Başarıyı artırmak için veli-öğretmen-öğrenci üçlüsünü birlikte ele almalıyız. Hayatını hayvanların peşinde devam ettiren anne babanın çocuğunun hayata açılmasını siz sağlayacaksınız. Batı da görev yapan bir öğretmenden daha fazla sorumluluğunuz var. Şimdiye kadar yanıma gelen her öğretmenin sorununu kendi sorunum gibi gördüm. Çözmeye çaba gösterdim. Bazı çalışmaların sonucunu hemen görebiliyoruz ama insana yapılan yatırımın sonucunu uzun yıllar sonra görebiliyoruz. Başarıyı artırmak için sizlerden gelen bütün teklifleri değerlendiririz. Ahlaklı bir neslin yanında başarılı bir nesilde yetiştirmemiz lazım. Kurs açılması, doküman ve deneme sınavı desteği, maddi durumu iyi olmayan öğrencilerimizi dershaneye gönderebiliriz. Sizlerinde yapılacak deneme sınavlarını iyi analiz etmeniz gerekir. Bugün sizlerle tanışmak ve eğitime bakış açımızı birinci ağızdan duymanız için bir araya geldim. Mesleğe yeni başlayan öğretmenlerimize hayatlarında başarılar dilerim. Her çocuk özeldir, “3 İdiot” filmlerini  izlemenizi öneririm.” dedi.

Kaymakam Evin’in konuşmasından sonra İl Milli Eğitim Müdürü Yıldırım Alkış öğretmenlere hitap etti. Alkış konuşmasına, “2 yıldır Kars’ta görev yapıyorum. İlk defa Kaymakam beyle öğretmenlerle toplantı yapıyoruz. İlimizde Koordinasyon ve motivasyonu halledebilirsek aşamayacağımız sorun yoktur. İnsan günlük hayatında düzenliyse iş hayatında da öyledir. Öğretmenlik yüzde 50 heyecansa, yüzde 30 pazarlama, yüzde 20 de mesleki yani teknik bilgidir. Günümüzde bilgiye ulaşmak zor değil. Takım olma çok önemli belgesellerde bunu daha iyi görebiliyoruz. Takım olamayanlar başarılı olamıyor. Burada bayanlara çok fazla iş düşüyor. Genelde velilerin gözünde başarı kıstası sadece sınav olmuş, diğer etkinlikler göz ardı ediliyor. Sınav kazanmak iyi bir insan olunacağını göstermez. Her açıdan iyi insan yetiştirmeliyiz. Gerektiğinde müfredata fazla takılmayalım. Etkin öğretmen olma hususunda hangi sendikaya hangi gruba mensup olursa olsun o insanın etkin öğretmenliğini etkilemez.” diye konuştu.

Alkış daha sonra öğretmenlerin sorularını cevaplandırdı. Soru cevap faslından sonra öğretmenler 100. Yıl YBO’da zümre öğretmenler toplantısına geçti.kha

Önceki ve Sonraki Haberler