Tablet Bilgisayarlar Kars'ta

Tablet Bilgisayarlar Kars'ta

Fatih Projesi kapsamında Milli Eğitim Bakanlığı tarafından ülke genelinde gerçekleştirilen öğrencilere tablet bilgisayar dağıtımı bugün Kars'ta da başladı.

 

Kars Gülahmet Aytemiz Güzel Sanatlar ve Spor Lisesinde bugün yapılan tablet dağıtım programına Vali Eyüp Tepe ve Milli Eğitim Müdürü Yıldırım Alkış da katıldı. Kars’ta 3 lisede 9’uncu sınıflara dağıtılacak olan tablet bilgisayarların 106 adet Kars Fen Lisesi, 43’ü Gülahmet Aytemiz Güzel Sanatlar ve Spor Lisesinde ve 163’ü Kars Hüsnü Özyeğin Anadolu Lisesi olmak üzere toplam 312 adet bilgisayar dağıtıldı.
 
Dağıtılan tablet bilgisayarlar hakkında bilgi veren Milli Eğitim Müdürü Yıldırım Alkış, bilgisayarın okuldaki dokuzuncu sınıf öğrencilerine dağıtılacağını ve dağıtılan bilgisayarların öğrencilerin teknoloji beraberinde daha rahat takip edebileceklerini ifade etti. Öğrencilere sahip oldukları imkanlar hakkında uzun uzun geçmiş günlerden örnekler veren Milli Eğitim Müdürü Kars Valisi Eyüp Tepe beraberinde öğrencilere bilgisayarlarını dağıttı.
 
Kars Valisi Eyüp Tepe, öğrencilere bilgisayarları dağıtırken, gönderilen bilgisayarların sınıflarda bulunan akıllı tahtalar ile de uyumlu olacağının altını çizdi. Vali Tepe, “Tablet bilgisayar sizlere eğitim açısından çok önemli destek sağlayacak. bilgisayarların bir eğlence aracı olmadığını, sizlere çağın gerektirdiği bilgiye en kısa zamanda ve kolayca ulaşmalarını sağlayacağının bilincinde olmanız sizleri başarıya daha da yaklaştıracaktır.” şeklinde konuştu.
 
Kars Gülahmet Aytemiz Güzel Sanatlar ve Spor Lisesi Resim Bölümü 9’uncu sınıf öğrencileri ise, bilgisayarların kendilerini çok mutlu ettiğini belirterek, “Bizler resim bölümü öğrencileriyiz. Bizim kağıtlara yaptığımız çalışmalarımızı elektronik ortamlarda hazırlayabileceğiz. Bu da teknolojiyle birlikte sanatımızı daha ileriye taşımamıza büyük ölçüde yardımcı olacaktır.” dediler.
kha

Önceki ve Sonraki Haberler