Tabyada Ramazan

Tabyada Ramazan

Ardahan’da bir grup öğretmen tarihi Ramazan tabyasında iftar açtı.

Ardahan Yunus Emre Anadolu Lisesi öğretmenleri İftarlarını yapmak için traktörle tarihi Ramazan tabyasına çıktılar. Öğretmenler Ardahan’ın en önemli tarihi eserlerinden biri olan Ramazan tabyasını gezdikten sonra oruçlarını açtı.

Gençlerin ve Ardahan halkının özellikle tarihini, kültürünü yakından tanımasını amaçladıklarını söyleyen Yunus Emre Anadolu Lisesi okul müdürü Osman Erdem, ’’Biz Ardahan Yunus Emre Anadolu lisesi olarak gençlerimizin ve halkımızın özellikle tarihini, kültürünü yakından tanımasını amaçlayarak böyle bir çalışmayı başlattık. Öncelikle Ardahan insanımızın Tarihi mekânları tanıma gayreti içerisine girmemesi maalesef bizim aciz yönümüz. Birçok tarihi değerin yok olması ve Ramazan Tabyasında da gördüğümüz manzara yani tarihi yapılarımız kazıcıların elinde tarumar edilmiş vaziyette. Oysaki bugün bunun gibi yapılar dünyanın birçok yerinde, hatta ülkemizde, en yakın Erzurum’da turistlerin ziyaretgâhı haline gelmiş. Ardahan’da da bu tabyalar, kale ve diğer tarihi yapılarımız yeniden canlandırılarak, halkın ve öğrencilerin bu yönde bilinçlendirilmesi gerekiyor. Tarih zümremiz ve zümre başkanı Yusuf hoca bu etkinliği düzenledi. Böyle bir ramazan akşamında ramazan tabyasına dikkat çekilmesi büyük bir anlam ifade etmektedir.’’ Dedi.

Tarih Öğretmeni Yusuf Demirci ise, ’’Tarihimizi yad etmek, buraları bizlere kazandıran insanların ruhunu şad etmek istedik. Bunun içinde Ardahan’daki en güzel mekânın burası olacağını düşündük. Ayrıca isminin Ramazan tabyası olması ve Ramazanda böyle bir etkinliğin yapılabilecek en iyi yer olduğunu düşündük. Bundan dolayı buraya geldik. Hem tarihimizi yad etmek hem burada bu mücadeleleri vererek bizlere bu güzel yurdu kazandıran insanların hatırasını yad etmek, onların ruhunu şad etmek amacıyla bu mekanı seçtik. Tabyalar, Ardahan için son derece stratejik bir noktada bulunuyor. Tüm Ardahan ovasının girişini ve çıkışını kontrol eden noktada bulunuyor. Bundan dolayı tabyalar buraya inşa edilmiş. Ardahan’da başka tabyalar da var. Ama en stratejik olan tabya şu anda üzerinde bulunmuş olduğumuz Ramazan tabyası ve son derece önemli bir noktada inşa edilmiştir.’’ Şeklinde konuştu.
İftar için tarihi mekâna gelen öğretmenler, dünyanın bir çok yerinde sıcaktan insanlar yanarken bizlerin böyle serinliğin zevkini çıkarmanın ayrı bir duygu olduğunu ve Haziran ayında bunun bir değer olduğunu söylediler.

Önceki ve Sonraki Haberler