Tahir Elçi'nin Öldürülmesi Kars'ta Protesto Edildi!

Tahir Elçi'nin Öldürülmesi Kars'ta Protesto Edildi!

Bugün Diyarbakır’ın Sur İlçesinde, polis ile YGD-H'liler arasında çıkan çatışma sırasında yaşamını yitiren İnsan Hakları Savunucusu Diyarbakır Barosu Başkanı Av. Tahir Elçi’nin yaşamını yitirmesi Kars’ta protesto edildi.

Tacettin DURMUŞ / KARS

HDP ve DBP Kars il örgütleri tarafından düzenlenen ve Kayöder’li öğrencilerin de destek verdiği protestolu basın açıklaması nedeniyle bir araya gelen gurup, sloganlar eşliğinde Faikbey Caddesi üzerinde bulunan At heykeli önünde tekrar bir araya geldi.

Polisin geniş güvenlik önlemleri altında gerçekleştirilen basın açıklaması Halkların Demokratik Partisi Kars İl Eşbaşkanı Cengiz Topbaşlı tarafından okundu.

Bir dakikalık saygı duruşunun ardından gerçekleştirilen basın açıklamasını okuyan Cengiz Topbaşlı, “Gün geçmiyor ki bir katliamı protesto etmek için At heykeli önüne gelmeyelim. Kars halkını bu gibi meselelere karşı duyarlı kılmak için bir basın açıklaması yapmak durumunda kalmayalım . maalesef her gün her seferinde değişik bir gerekçe gösterilerek demokrasi mücadelesi yürüten barış diyen insanlarımız öldürülmesin.” Dedi.

Elçi’ye yapılan saldırıyı kınadıklarını ve protesto ettiklerini de belirten Topbaşlı:”Bugün İnsan Hakları Savunucusu, Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi şehadete ulaşmıştır. Göz göre göre, güpe gündüz oradaki katliamları ve hak ihlallerini protesto etmek için, hukukçu arkadaşları ve halkla birlikte bir basın açıklaması düzenlediği sırada aleni biçimde arkadaşımız Tahir Elçi katledilmiştir. Peki Tahir elçi niye katledildi? Hepimizin malumu olduğu gibi Elçi de diyordu ki; ‘Baskılar, bu silahlı müdahaleler başta insan haklarına aykırıdır.’ Bu söylemleri nedeniyle Tahir Elçi’yi bir linç kampanyasına tabi tuttular. Açıkçası biz, insan hakları sözcüsü, Diyarbakır baro başkanı Tahir Elçi’nin özgürlük ve demokrasi mücadelesine sahip çıktığı için katledildiğini düşünüyoruz. Özgürlük, barış ve demokrasi talebinde bulunanlar öldürülemez, gözaltına alınamaz, tutuklanamaz. Eğer böyle yapılırsa bu bir suçtur dediği için Tahir Elçi bugün aynı güçler tarafından katledilmiştir. En kısa zamanda Dolmabahçe mutabakatına geri döneceksiniz, dönmek zorundasınız. Aksi halde bu memleketi kendi ellerinizle savaşa sürüklüyorsunuz. Biz asla halkımızı savaşa sürüklemenize izin vermeyeceğiz ve asla insanlarımızın öldürülmesine izin vermeyeceğiz. Bu saldırıyı tekrar kınıyor, ve protesto ediyoruz.” Diye konuştu. 

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler