Taner Kızıltaş ile özel bir röportaj

Taner Kızıltaş ile özel bir röportaj

Bugün Ankara dan çok özel bir konuğumuz var, Kars sevdalısı Kars aşığı hemşerimiz sayın Taner KIZILTAŞ.​​​​​​​Hoş geldiniz diyoruz.

T.KIZILTAŞ: Hoş bulduk, genelde tüm Anadolu’yu gezmiş görmüş özellikle manevi hazlarına temas etmiş birisi olarak, cümlenizi Anadolu sevdalısı Kars aşığı olarak değiştirmek istiyorum.

1)Biraz kendinizden söz eder misiniz?

''Kendinizden söz eder misiniz'' sorusu aklıma, ''Benden gayrı bir bende’mi var bende.'' Sözünü aklıma getiriyor; ancak adet de yerini bulmalı:

Ankara doğumluyum; homojen Keçiören’in ve Cumhuriyetin kurulduğu caddelerde büyüdük.

Köyde tek damlı bir evde yaşar iken, evlenerek Ankara’ya göçen Yedi kardeşin ortancası bir babanın oğluyum.. Unutmadan babam rahmetli olduğunda bir büyüğümüz yanıma gelerek;

“Meclisin yaraşığıydı baban.” Demişti, bu onurla yaşıyorum.

2) Kars’a devamlı geliyorsunuz. Bu defa geliş sebebiniz nedir?

Ata yurdumuz Kars, Aşkın ve Âşıkların Şehri Kars, sebepsiz gelmelerimiz de olmuştur.

Ama bu defa UDH Bakanımız Sayın Ahmet ARSLAN kendi ağzından “Hükümetin Amele Bakanıyım, işim gücüm inşaat yapmak, inşaat sahasında gezmek ve onları planlamak” demişti.

Samimiyetine, insanlığına ve dürüstlüğüne güvendiğim Sayın Bakanımızın Serhat Kars’ımız için yaptıklarını gözlerimle yerinde görmek ve gördüklerimi ise ziyaret edeceğim şehir merkezinde ve köylerde ki eş dost akrabaya anlatmak maksadıyla geldim, diyebilirim.

3) Peki, Kars ile ilgili yatırımlara geçmeden önce saha da gezdiniz, düşünceleriniz nelerdir?

Malumunuz saha çok önemli, vatandaş ile bire bir temas etmek, yorum ve eleştirilerini almak çok çok önemli. Buraya gelmeden önce iletişim kanalları ile yapmış olduğumuz görüşmelerde, kararsız oranının fazla olduğu dikkatimi çekmişti.

Ancak Sayın Bakanımız ve ekibi Prof. Dr. Yunus KILIÇ ve A. Fettah ÇETİNKAYA’nın (tek tek söyleyemediklerim haklarını helal etsinler) alana inmesi ile ciddi bir kararsız oranı olan vatandaşın tereddüdü gitmiş ve oran lehlerine artıyor.

Tekraren, bazı yerlere defalarca gittim ve temaslarımda şunu tespit ettim; Sayın Bakanımız ve ekibinin saha çalışmaları neticesinde soru işaretleri giderilmiş, vatandaşın herhangi bir tereddüdü yok. Emin olduğum ise Sayın Ahmet ARSLAN ve ekibi başarılı olacaktır ve bence referandumda yakalanan oyun üzerine çıkmaya uğraşıyorlar. Saha bunu gösteriyor. Cumhur İttifakı diğerlerine en az %10 fark atacaktır.

4) Sahada özel olarak dikkatinizi çeken konu var mı?

Saha da şunu gördüm ki, lokomotif endüstrisi hayvancılık olan bir şehrin TEK VETERİNER ADAYI Cumhur İttifakını kuran Ak Parti sıralarında; Prof. Dr. Yunus KILIÇ.

Sayın KILIÇ’ın Milletvekilliği tecrübesi, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı deneyimi ve özellikle büyükbaş ve küçükbaş hayvan hastalıkları ve yetiştiriciliği vb. konularda ki uzmanlığı adayı olduğu Ak Partiye %5 oranında bir katkı sağlamış ve bu oran Kars misali illerde büyük avantajdır.

3) Sayın Bakanın genel olarak çalışmalarını Ankara da yaşayan biri olarak nasıl görüyorsunuz?

Bakınız ülke ekonomisinin kalkınması için ulaştırma projeleri olmazsa olmazdır. Türkiye’nin son 16 yılda gerçekleştirdiği kalkınma hamlesinin temel alt yapısı ulaştırmadır.

Doğru olan, bu pencereden bakarsanız havsalanızda her şey daha da netleşir. Sayın Bakanımız 2017 yılında Almanya’da 57 ülkenin ulaştırma bakanlarının katıldığı Uluslararası Ulaştırma Forumu’na katıldı ve İstanbul'daki üçüncü havalimanını anlattı, Bakanımızı ve yaptıklarını çok dikkatli dinlediler. Bu ne manaya geliyor? Türkiye'nin çok ve iyi işler yaptığını biliyorlar.

 

4) Kars özelinde durumu nasıl görüyorsunuz?

Kars’ın çevre illeri ile rekabet gücüne ve Kars’ta yaşayanların yaşam kalitesinin yükseltilmesine katkı sağlayacak güvenli, ekonomik, konforlu, hızlı ve çevreye duyarlı hizmetlerin sunulduğu, BTK ile kombine taşımacılığın ve lojistik merkezin etkin bir şekilde hayata geçirildiği bir ulaştırma ve lojistik sistemin oluşturulması temel hedefi doğrultusunda;

 Sayın Bakanımız tabiri caizse Kars’ın bu güne kadar yapılmamış YATIRIM ALTYAPISINI yapıyor.

5) Nedir bunlar?

Sayın Bakanımız Kars ta yaşayanların hayat kalitesini, konforunu ve koşullarını iyileştiremeye yönelik projeler yaptı/yapmaya devam ediyor ayrıca yüksek teknoloji işbirliği içinde köyler dâhil her yere ulaşıyor.

İnsan hayatını kolaylaştıran projelere imza atıyor, bulunduğu çevrede endüstri ve sanayiyi geliştiren projeler yapıyor ilin ticaretinin büyümesinin önünü açıp İle katma değer sağlıyor.

6) Daha somut konuşur ve örnekleyebilir misiniz?

Lütfen dikkatinizi çekmek istiyorum Sayın Bakanımızın yapmış olduğu ve yatırımı ve temellerini attığı projeler Kars’ta endüstri, sanayi ve hayvancılığın geliştirilmesi üzerine kuruludur.

Ayrıca bu şehrin lokomotif endüstrisi olan Hayvancılığa da Sayın Bakanımız büyük önem atfediyor ki aşağıda belirteceğim yatırımlardan da bu anlaşılabilir.

  • Kesimhane ve Mal Meydanları İnşaatları,
  • Hayvan Hastanesi,
  • Karayolları Bölge Müdürlüğü
  • Kanlı Tabya Kafkas Cephesi Harp Tarihi Müzesi,
  • Restorasyonlar
  • Sarıkamış’ta ikinci pist
  • Şehir Hastanesi ve Harakani Devlet Hastanesi
  • Kütük Evler
  • Barajlar ve Sulama Barajları vd.

Gibi sıralayabileceğim yatırımlar milyar TL ler ile ölçülebilir.

Kısaca bir şehir için alt yapı neyse bu yapılan yatırımlarda Kars için o derece elzemdir.

 

Sayın Ahmet ARSLAN’ın yapmış olduğu yatırımlar Kars’ın geleceğine yapılan çok ama çok önemli yatırımlardır.

7) Son olarak eklemek istedikleriniz nedir?

Kars uzun yıllar sonra ülkenin en etkili (proje/yatırım manasında) Bakanını bağrından çıkardı, eş dost akraba hemşerilerime tavsiyem ve temennim odur ki; Âşıkların Şehri Kars, Yiğit Evladına sahip duracaktır. Ayrıca herkes kendisine şu soruları sormalılar:

Ahmet ARSLAN olmazsa şehirleri bu kadar ülke gündeminde olur mu?

Ahmet ARSLAN olmazsa şehirlerine 6 Milyar TL lik yatırım olur mu?

Ahmet ARSLAN olmazsa Orta Asya’dan Londra ya kadar tren taşımacılığı yapılacak mı?

Ahmet ARSLAN olmazsa Türk Telekom Kars’a okul yapar mıydı?

Ahmet ARSLAN olmazsa KGM, PTT, TÜRKSAT, TCDD vb dev bütçeli kuruluşlar Kars’a gelir miydi?

Ahmet ARSLAN olmazsa Doğu Ekspresi bu kadar meşhur olup 12 ay Kars turist ile dolar mıydı?

Ahmet ARSLAN olmazsa Kağızman, Karakurt, Arpaçay,  Çamçavuş vb barajlar yapılır mıydı?

Ahmet ARSLAN olmazsa ikinci havaalanı pisti yapılır mıydı?

Ahmet ARSLAN olmazsa Sultan Alparslan külliyesi yapılır mıydı?

Ahmet ARSLAN olmazsa Osmanlı Mahallesi projesi yapılır mıydı?

Sayın Taner KIZILTAŞ çok teşekkür ediyorum, kendiniz ile ilgili son bir söyleyeceğiniz var mı?

Ben teşekkür ediyorum, kendim ile ilgili değil ancak Kars’ta yaşayan insanlara söylemek istediğim Kars Evliyalar şehri, Seyitler şehri kadir kıymet bilmeli, o muhterem insanların yüzü suyu hürmetine duruyor Kars’ın Kalesi.

Vesselam..

taner-kiziltas-ile-ozel-bir-roportaj-(1).jpgtaner-kiziltas-ile-ozel-bir-roportaj-(2).jpgtaner-kiziltas-ile-ozel-bir-roportaj-(3).jpgtaner-kiziltas-ile-ozel-bir-roportaj-(4).jpg

Önceki ve Sonraki Haberler