Tanıtım günlerine sayılı günler kaldı!

Tanıtım günlerine sayılı günler kaldı!

ANKARA, 16–19 EKİM TARİHLERİ ARASINDA KARS ARDAHAN IĞDIR TANITIM GÜNLERİNE EV SAHİPLİĞİ YAPACAK

Tanıtım günlerine sayılı günler kaldı!

-ANKARA, 16–19 EKİM TARİHLERİ ARASINDA KARS ARDAHAN IĞDIR TANITIM GÜNLERİNE EV SAHİPLİĞİ YAPACAK

-KAI TANITIM GÜNLERİNDE BU YIL KAZ GÜZELİ YARIŞMASI YAPILACAK

İlki 2013 yılında Kars Ardahan Iğdır Valilikleri ve Kars Ardahan Iğdır Dernekler Federasyonu, Vakıflar ve Dernekleri tarafından düzenlenen Ankara Atatürk Kültür Merkezindeki Tanıtım Günlerinin ikincisinin daha düzenli ve etkili olabilmesi için ard arda toplantılar düzenleniyor. Geçtiğimiz hafta Kars Valiliği ve Ankara’da yapılan toplantı bugün de Kars Kalesi’nde gerçekleştirildi.

Kars Ardahan Iğdır (KAI) Dernekler Federasyonu Genel Başkanı Erdoğan Yıldırım’ın başkanlığındaki toplantıya, Kars Kültür ve Turizm Müdürü Hakan Doğanay, Iğdır Kültür ve Turizm Müdürü Osman Engindeniz, Serhat Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mehmet Özdoğan, Kars Lokantacılar ve Fırıncılar Oda Başkanı Subutay Kılıç, KARSOD Başkanı Halit Özer ve üyeleri, Harakani Vakfı Üyesi Prof. Dr., Ahmet Kala ile organize firma yetkilileri katıldı.

KAI Dernekler Federasyonu Genel Başkanı Erdoğan Yıldırım, 16 – 19 Ekim Tarihlerinde Ankara Atatürk Kültür Merkezinde yapılacak olan Tanıtım Günleri bu yıl daha kapsamlı bir şekilde hazırlıkları sürdürdüklerini söyledi. Tanıtım Günlerinde bölgeye ait yemek kültürü, Folkloru, Aşıkları, Kazı, Kaşarı, Peyniri, Balı, Turizm tanıtımıyla ilgili organizasyonlar ve daha bir çok etkinliğin yer alacağını söyleyen Yıldırım, Kaz Güzeli yarışmasının da yer alacağını duyurdu.

İkincisi düzenlenecek olan Kars Ardahan ve Iğdır Tanıtım Günlerine bölge halkının ve özel işletmelerinin de bu yıl daha fazla katılımlarını sağlamak için gerekli tüm çalışmaları hızlı bir şekilde yürüttüklerini ifade eden Yıldırım, geçtiğimiz yıl 300 bin civarında katılımın olduğunu, sadece Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin 200 bin adet su dağıttığını ifade etti. Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’e katkılarından dolayı teşekkür eden Yıldırım, Kültürüyle, sanatıyla, tarihiyle Anadolu’nun en medeni uygar ve çağdaş serhat şehirlerini kapsayan bu tanıtımın her yıl daha fazla ziyaretçiye ulaşması bölge için titiz bir çalışma yürüttüklerini de sözlerine ekledi. Tanıtım Günlerine tüm bölge halkını beklediklerini belirten Yıldırım, bu tür tanıtım günlerinin kent ekonomisine olan katkısından da söz etti.

Toplantı daha sonra katılımcıların görüş ve önerileriyle devam etti. kha

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler