Tanker faciası: 80 yaralı

Tanker faciası: 80 yaralı

Diyarbakır-Bingöl karayolunda seyir halindeki bir LPG tankeri infilak etti, alev alan LPG tankerinin arkasında seyir halinde olan 2 yolcu otobüsü ile çok sayıda araçta sıçrayan alevler nedeniyle yangın çıktı.

Diyarbakır'da tanker faciası: 80 yaralı

Diyarbakır-Bingöl karayolunda seyir halindeki bir LPG tankeri infilak etti, alev alan LPG tankerinin arkasında seyir halinde olan 2 yolcu otobüsü ile çok sayıda araçta sıçrayan alevler nedeniyle yangın çıktı.

Yangında yaklaşık 80 kişinin yaralandığı belirtildi.

Edinilen bilgiye göre olay Diyarbakır-Bingöl karayolu 85. kilometresinde meydana geldi. Seyir halinde olan LPG yüklü bir tanker devrildikten sonra alev aldı. Alev alan tankerin patlaması sonucu, olay yerinden geçmekte olan 2 yolcu otobüsü ile bazı araçlar hasara da alevler sıçradı. Olayda yaklaşık 80 civarında yaralı olduğu belirtiliyor. Bazı yaralılar helikopter ile, bazıları ise ambulanslarla Lice, Bingöl, Genç, Batman ve Diyarbakır'da bulunan hastanelere kaldırıldı. 

Olayda kesin yaralı ve ölü sayısı hakkında resmi bir açıklama yapılmadı. 

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANLARI KIŞANAK VE ANLI HASTANEDE YARALILARI ZİYARET ETTİLER

Diyarbakır-Bingöl karayolunda seyir halindeki bir LPG tankerin devrilerek patlaması sonucu meydana gelen kazada yaralanan çevre il ve ilçelerde bulunan hastanelere sevk edilirken Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanları Gülten Kışanak ve Fırat Anlı Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi hastanesine gelerek yaralıların durumları hakkında hastane doktorlarında bilgi aldılar. 

Edinilen bilgiye göre gece saat 00:30 sularında Diyarbakır-Bingöl karayolu 85. kilometresinde Seyir halinde olan LPG yüklü bir tanker devrildikten sonra alev aldı.

Alev alan tankerin patlaması sonucu, olay yerinden geçmekte olan 2 yolcu otobüsü ile bazı araçlar hasara da alevler sıçradı.

Olayın duyulması üzerine bölgeye başta Diyarbakır olmak üzere çevre il ve ilçelerden çok sayıda ambulans ve itfaiye araçları sevk edildi. Yaralılar,Diyarbakır, yakın ilçeleri ile Bingöl'e sevk edilerek tedavi altına alındı.Bölgeye ayrıca Diyarbakır'dan helikopterle askerler gönderildi.

Olayda kesin yaralı ve ölü sayısı hakkında resmi bir açıklanmazken Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanları Gülten Kışanak ve Fırat Anlı Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi hastanesine gelerek yaralıların durumları hakkında hastane doktorlarında bilgi aldılar.

Hastane çıkışı gazetecilere Bilgi veren Eş Başkan Gülten Kışanak,Çok üzgün olduklarını belirterek, “Öncelikle halkımıza bu elim kazada yaralanan herkese geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum” dedi.

Tüm ailelerin üzüntülerini paylaşan Kışanak, yaralılara acil şifalar dileyerek, “Hepimizin duaları, temennisi bir an önce sağlıklarına kavuşmaları ve hayati bir riskle karşı kalmamaları yönündedir. Fakat ne yazık ki hastaneden aldığımız bilgiler çok sayıda yaralı olduğu ve bunların bir kısmının durumunun ciddi olduğu yönündedir. Umarım daha üzücü bir haberle sarsılmayız ve umarım can kaybı yaşanmadan bu faciayı atlatabiliriz” dedi.

Eş Başkan Fırat Anlı da ellerine sağlıklı bir bilgi geçmediğini ancak 80’in üzerinde insanın yanarak yaralandığının anlaşıldığını söyledi.

Bunlardan en az bazılarının durumunun ağır olduğunu belirten Anlı, “Bu yaralıların derhal daha iyi imkanlara sahip olan Adana’ya sevk edilmesi lazım. Uçak ambulanslarla, helikopter ambulanslarla bütün imkanlar kullanılarak bir an önce sevk edilmesi lazım” dedi.

Hastanenin son derece özverili bir şekilde çalışma yürüttüğünü ancak yanık yatak kapasitesinin yeterli olmadığını belirten Anlı, “Sağlık çalışanları son derece özveri ile ellerinden geleni yapıyorlar. Ama bu kadar büyük bir faciayı Diyarbakır’ın kendi imkanlarıyla bertaraf etmesi mümkün değildir” diye konuştu. Anlı bütün yaralılara Allah’tan şifalar diledi. iha

Önceki ve Sonraki Haberler