Tarihi Demir Köprü KAÜ’de Öğrencilere Hizmet Veriyor

Tarihi Demir Köprü KAÜ’de Öğrencilere Hizmet Veriyor

105 tonluk tarihi Demir Köprü, Kafkas Üniversitesi (KAÜ) Paşaçayır Kampüsü ortasından geçen Kars Çayı üzerinde yerleştirilerek vatandaşların kullanımına açıldı. Tarihi köprü vatandaşların da ilgisini çekiyor.

Baştan aşağıya boyanan, üzeri tahtalarla kaplanan Demir Köprü’ye engelli çıkışı da yapıldı. Tarihi köprüyü en çok ise üniversite öğrencileri kullanıyor. Köprünün üniversite-yurt arasına konulması ise öğrenciler arasında memnuniyetle karşılandı.

Çamçavuş mevkiinde uzun yıllar atıl durumda bırakılan tahta aksamları tamamen çürüyen Demir Köprü, 1899 yılında Ruslar tarafından Kars Çayı üzerine yapımış, 60 metre uzunluğunda, 105 ton ağırlığındaki tarihi Demir Köprü, yapımı devam eden Kars Barajı'nın suları altında kalmadan TIR'la tek parça halinde taşınarak, Kafkas Üniversitesi (KAÜ) Paşaçayır kampüsü çevresinden akan Kars Çayı üzerine yerleştirilmişti.

KAÜ yerleşkesinde Kars Çayı üzerine kurulan tarihi Demir Köprü vatandaşların da ilgisini çekiyor. Her gün çok sayıda vatandaşın ziyaret ettiği Demir Köprü’nün bir tanesi de Kars merkezde bulunuyor.

tarihi-demir-kopru-kau’de-ogrencilere-hizmet-veriyor-(1).jpgtarihi-demir-kopru-kau’de-ogrencilere-hizmet-veriyor-(2).jpgtarihi-demir-kopru-kau’de-ogrencilere-hizmet-veriyor-(3).jpgtarihi-demir-kopru-kau’de-ogrencilere-hizmet-veriyor-(4).jpg

Önceki ve Sonraki Haberler