Tarihi Demir Köprü'nün Ağaçları Çürüdü!

Tarihi Demir Köprü'nün Ağaçları Çürüdü!

Kars Merkez Yusufpaşa Mahallesi'nde bulunan ve Sukapı ile Fevzi Çakmak Mahallesi sakinleri tarafından kullanılan Demir Köprü'nün ağaç aksamları çürüdü.

Tarihi Demir Köprü'nün Ağaçları Çürüdü!

Kars Merkez Yusufpaşa Mahallesi'nde bulunan ve Sukapı ile Fevzi Çakmak Mahallesi sakinleri tarafından kullanılan Demir Köprü'nün ağaç aksamları çürüdü. 

Bir zamanlar Kars’ın en güzide mesire yeri olan ve binlerce Karslıyı ağırlayan Millet Bahçesi’nin hemen yanı başında bulunan tarihi köprünün ağaç aksamlarının büyük çoğunlu çürümüş bulunuyor. Etrafındaki ışıklandırma lambalarının da kırıldığı tarihi Demir Köprü yetkililerden ilgi bekliyor.

Demir Köprü’nün ağaç aksamlarının üzerine yapılan demir sacın altında bulunan ağaçların çürümesi burayı kullanan vatandaşlarında hayatını tehlikeye sokuyor. Demir Köprü’yü kullanan çok sayıda vatandaş, mecbur kaldıkları için köprüyü kullandıklarını belirterek yetkililerden biran evvel köprünün ağaç aksamlarının onarılmasını istediler.

Tarihi Kars Kalesi’nin tam karşısında olan ve kente gelen yerli ve yabancı turistlerin de kalenin resimlerini çekmek için kullandığı Demir Köprü, yapıldığı tarihten günümüze kadar herhangi bir onarım yapılmamış.

Demir Köprü’yü kullanan mahalle sakinleri, “Demir Köprü yıllardan beri aynı şekilde, daha önce üzeri ağaçtı ancak ağaçları kırılmış ve bazıları da çürümüş. Geçmiş yıllarda bir ara getirdi üzerine ince tabaka demir döşediler. Ama asıl köprüyü taşıyan ağaç kolonların ve tahtaların çürükleri değiştirilmedi. Köprünün etrafında bulunan aydınlatma lambaları kırıldı. Geceleri köprüyü kullanmak sıkıntılı oluyor. Yetkililerden biran evvel köprünün bakım ve onarımını yaptırmalarını bekliyoruz” dediler.

“MECBUR KALDIĞIMIZ İÇİN KULLANIYORUZ”

Riske rağmen köprüyü kullandıklarını ifade eden vatandaşlar, “Buradan çocuklarımız okula gidiyor. Bizler kent merkezine buradan gidiyoruz. Köprünün altından baktığımızda bütün ağaç aksamları kırılmış. Allah göstermesin buradan birisi düştüğünde sorumlusu kim olacak? Biz yetkililerden köprünün elden geçirilmesini istiyoruz. Eskiden bu köprünün üzerinden araçta geçiyordu. Şimdi bırakın aracı kilolu birkaç kişi aynı anda geçse köprü yıkılacak” diye tepki gösterdiler.

Uzun yıllar Sukapı Mahallesi Fevzi Çakmak Mahallesi ile Millet Bahçesi şimdiki adıyla Atatürk Parkı’na gidip gelmek için kullanılan tarihi Demir Köprü son durumu içler acısı. Köprünün ağaç aksamlarının büyük çoğunluğu çürümüş bulunuyor. iha

20140506aw081542_03.jpg

20140506aw081542_02.jpg

20140506aw081542_01.jpg

20140506aw081542_04.jpg

Önceki ve Sonraki Haberler