'Tarihi ve Stratejik Perspektiften Ermeni Meselesi'

'Tarihi ve Stratejik Perspektiften Ermeni Meselesi'

Kafkas Üniversitesi Rektörlüğü tarafından, 100. Yılında Ermeni Meselesi Etkinlikleri kapsamında Prof. Dr. Necdet Leloğlu Konferans Salonu’nda “Tarihi ve Stratejik Perspektiften Ermeni Meselesi” konulu Panel düzenlendi.

Programa Kars Belediye Başkanı Murtaza Karaçanta, Kafkas Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sami Özcan, Rektör Yardımcılarından Prof. Dr. Hidayet Metin Erdoğan ve Prof. Dr. Mehmet Çitil, Veteriner Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Gürsoy Aksoy ve Kars İl Müftüsü Mehmet Genç’in yanı sıra çok sayıda daire amiri, akademisyen ve öğrenci katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Emekli Büyükelçi ve AVİM Onursal Başkanı Ömer Engin Lütem’in yönetiminde panele geçildi. Panelde önce Emekli Büyükelçi ve AVİM Başkanı Alev Kılıç, kısa bir açılış konuşması yaptı. Ardından sırasıyla, AVİM Uzmanı Dr. Turgut Tuncel tarafından “Ermenilerde Siyaset Aracı Olarak Şiddet Kullanımı: Ermeni Mezalimi ve Türk Diplomatlarına Saldırı”, Emekli Büyükelçi ve AVİM Onursal Başkanı Ömer Engin Lütem tarafından “2015 Yılında Ermenistan ve Ermeni Diasporasının Bazı Eylemleri ve Türkiye’den Talepleri” ve Emekli Büyükelçi ve AVİM Başkanı Alev Kılıç tarafından “2015 Yılında Türkiye’nin Ermeni İddialarına Karşı Kullanabileceği Savlar” konulu sunumlar yapıldı.

Programın sonunda soru-cevap bölümünün gerçekleştirilmesinin ardından Kars Belediye Başkanı Murtaza Karaçanta tarafından Ömer Engin Lütem’e, Rektör Prof. Dr. Sami Özcan tarafından Alev Kılıç’a, Rektör Yardımcılarından Prof. Dr. Mehmet Çitil tarafından Dr. Turgut Tuncel’e plaket ve çiçek takdim edilmesiyle panel sona erdi.

tarihi-ve-stratejik-perspektiften-ermeni-meselesi-(1).jpgtarihi-ve-stratejik-perspektiften-ermeni-meselesi-(2).jpgtarihi-ve-stratejik-perspektiften-ermeni-meselesi-(3).jpgtarihi-ve-stratejik-perspektiften-ermeni-meselesi-(4).jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler