Tarımda Kadın Çiftçiler Güçleniyor Projesinin Protokolü KOSGEB İle İmzalandı

Tarımda Kadın Çiftçiler Güçleniyor Projesinin Protokolü KOSGEB İle İmzalandı

KOSGEB ile Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürüğü arasında protokol imzalanmış olup, girişimcilik eğitim programı başlatıldı.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Eğitim Yayım ve Yayınlar Dairesi Başkanlığınca yürütülen "Kadın Çiftçiler Tarımsal Yayım Projesi" kapsamında gerçekleştirilen "Tarımda Genç Girişimci Kadınlar Güçleniyor"  ile kırsal alanda yaşayan ve yoğun olarak tarımın içinde yer alan 18-40 yaş genç kadınlara yönelik faaliyet gösteriyor. 

Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Dr. Hüseyin Düzgün, "Program ile kırsal alanda genç kadınlara yönelik sürdürülebilir iş olanaklarının yaratılması, mevcut istihdam olanaklarının korunması, bu sayede kırsal alanların ekonomik faaliyet düzeylerinin artırılması, kırsal nüfusun azalmasının önlenmesine katkıda bulunulması ve farkındalık yaratılması amaçlanmıştır." dedi.

"Tarımda Genç Girişimci Kadınlar Güçleniyor" programı kapsamında Kars'ta 75 kadın çiftçiye KOSGEB işbirliği ile istihdama yönelik sertifikalı 32 saat süreli  Uygulamalı Girişimcilik Eğitimleri verilecek. Bu çalışma kapsamında KOSGEB ile Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürüğü arasında protokol imzalanmış olup, girişimcilik eğitim programı başlatıldı.

tarimda-kadin-ciftciler-gucleniyor-projesinin-protokolu-kosgeb-ile-imzalandi-(1)-001.jpgtarimda-kadin-ciftciler-gucleniyor-projesinin-protokolu-kosgeb-ile-imzalandi-(2)-001.jpgtarimda-kadin-ciftciler-gucleniyor-projesinin-protokolu-kosgeb-ile-imzalandi-(3)-001.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler