Tarımsal Yatırım Projelerine Yüzde 50 Hibe

Tarımsal Yatırım Projelerine Yüzde 50 Hibe

Tarımsal yatırım projelerine yüzde 50 hibe desteği verilecek...

KKYDP 12. Etap Tebliği Yayınlandı. Tebliğe göre tarımsal yatırım projelerine yüzde 50 hibe desteği verilecek.

Kars Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğünce duyurulan tebliğde, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından Tarıma Dayalı Ekonomik Yatırımlar ve Kırsal Ekonomik Altyapı projelerine sağlanan yüzde 50 hibe desteğini içeren Kırsal Kalkınma Destekleri Kapsamında Tarıma Dayalı Yatırımların Desteklenmesi Hakkında Tebliğ, 13.09.2017 tarih ve 30179 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girmiş olduğu bildirildi.

Yapılan açıklamada; söz konusu proje başvuruları tebliğin yayınlandığı tarihten itibaren başlayacaktır. Başvurular, Tebliğin yayımı tarihinden itibaren doksan gün içerisinde Bakanlığımızın resmi internet adresi olan www.tarim.gov.tr adresinden elektronik ortamda gerçekleştirilecektir.

Kırsal kalkınma yatırımlarının desteklenmesi programı kapsamında desteklenen ilimizdeki yatırım konuları şunlardır;

a) Yaş meyve sebze tasnif, paketleme ve depolama yatırımları hariç bitkisel ürünlerin işlenmesi, paketlenmesi ve depolanması,

b) Hayvansal ürünlerin işlenmesi, paketlenmesi ve depolanması konusunda sadece ham derinin işlenmesi ve günlük en fazla 20 baş hayvan kesim kapasiteli mezbaha,

c) Soğuk hava deposu,

ç) Çelik silo,

d) Hayvansal ve bitkisel orijinli gübre işlenmesi, paketlenmesi ve depolanması,

e) Yenilenebilir enerji kullanan yeni sera,

f) Yenilenebilir enerji üretim tesisleri,

g) Kırsal ekonomik alt yapı yatırım konularından; çiftlik faaliyetlerinin geliştirilmesine yönelik altyapı sistemleri, bilişim sistemleri ve eğitimi yatırımları.

Çiftlik faaliyetini geliştirmeye yönelik projelerin kapsamları şunlardır;

1- Balıkçı barınaklarının modernizasyonu, balıkçı barınakları ile birlikte iç sularda, denizlerde ve havuzlarda yetiştiricilik yapan işletmeler için buzlama makinesi, balık nakil tankı (Balık nakil tankı üretimi ile orantılı olmalı), kafes ve kafes ağı, balık boylama makinası, fish pump, tambur filtre, tekne üzerinde hidrolik yükleme ve boşaltma aparatı.

2- Çiftlik gübresi depolama ve/veya işleme ve dağıtma sistemleri, çiftlik gübresi depolama ve/veya işleme tesisi olanlara çiftlik gübresi dağıtma sistemleri,(tüm imalatlar TSE, yürürlükteki teknik mevzuata, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı yapı işleri genel teknik şartnamesine uymalıdır, kullanılacak yapı malzemesi sızdırmaz ve sülfata dayanıklı olmalıdır) ceviz hasat makinesi.

3- Yaylacılar ve gezici arıcılar için çekilir tip güneş paneli, çekilir tip karavan, yaylacılar için çadır ahır ve ağıl, arıcılar için bal süzme, sır alma, bal dinlendirme.

4- Bitkisel üretime yönelik yüksek plastik tünel (Bağımsız veya blok şeklinde tünel), meyve bahçelerinde don ve dolu zararını engellemeye yönelik sistemler, mantar yetiştiriciliğine yönelik sera, faal durumda olup yenilenebilir enerji kullanacak seraların modernizasyonu için ısıtma sistemi, ısı perdesi, polikarbon sera örtüsü.

5- Tarımsal üretimiyle orantılı çiftlik içinde üretilen ürünlerin işlenmesine yönelik işleme tesisleri, soğuk hava deposu, soğuk oda, şoklama ünitesi, çelik silo,

6- Hayvansal üretime yönelik en fazla 1000 adet kapasiteli taşınabilir kanatlı kümesi, süt soğutma tankları, süt sağım sistemleri, yem karma (sabit/hareketli), yem kırma/ezme, büyükbaş yemlik ve suluk küçükbaş yemlik ve suluk, hayvan padok sistemleri, üstü kapalı kaba yem deposu,

* Çiftlik faaliyetlerinin geliştirilmesine yönelik olarak yukarıda belirtilen gruplardan sadece bir tanesi için başvuru yapılabilir.

Belirtilen yatırım konularında proje başvurusunda bulunacak yatırımcılarımızın başvurularını 11.12.2017 tarihine kadar http://www.tarim.gov.tr/adresinden başvurularını gerçekleştirmeleri gerekmektedir.

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler