TEOG Sınavı´nda Başarılı Öğretmenler Yurtdışı Gezisiyle Ödüllendirildi

TEOG Sınavı´nda Başarılı Öğretmenler Yurtdışı Gezisiyle Ödüllendirildi

Arpaçay Kaymakamı Lokman Önder, "Önümüzdeki yıllarda da başarıyı arttırmak için ve öğretmenlerimizi motive edebilmek için çeşitli hediyelerimiz ve gezilerimiz olacaktır." dedi.

Volkan KARABAĞ / karsmanset.com

Kars Arpaçay İlçesinde okullarında başarıyı artırmak amacıyla yürütülen proje kapsamında, Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş Sınavı’nda (TEOG) ilçe okullarında eğitim öğretim sezonunun başında belirlenmiş olan hedefe ulaşan okullardaki öğretmenler yurtdışı gezisine gönderildi.

Bu proje kapsamında Değirmenköprü, Gülyüzü ve Doğruyol köylerinde görev yapan öğretmen ve idareciler Hollanda, Belçika, Lüksemburg, Fransa ve Almanya'yı gezdiler. Bu ülkelerdeki çeşitli okulları ve kurumları ziyaret ederek bilgi ve becerilerini arttırma fırsatı yakaladılar. Düzenlenen gezi programı ile idareci ve öğretmenler yurt dışındaki okulların fiziki durumları, öğrenci düzenleri ve eğitim sistemlerini yakından izleme şansına sahip oldular. Aynı zamanda gelişen dünyayı daha iyi tanıma ve bölgemizin eğitim düzeyini daha da iyileştirme amacı taşıyan bu gezi oldukça verimli oldu.

Proje kapsamında düzenlenen gezi programı ile ilgili açıklamalarda bulunan Arpaçay Kaymakamı Lokman Önder; söz konusu gezinin, yurt içi ve yurt dışında yürütülen eğitim sistemlerinin karşılaştırılarak, öğretmen ve idarecilerimizin mesleki deneyim ve tecrübelerine büyük katkı sağlayacağını belirterek, proje de emeği geçenleri gayretlerinden dolayı tebrik etti. Öğretmenlerimizi ve öğrencilerimizi, okullarında TEOG sınavında göstermiş oldukları başarıdan dolayı tebrik ederek, önümüzdeki yıllarda da başarıyı arttırmak için ve öğretmenlerimizi motive edebilmek için çeşitli hediyelerimiz ve gezilerimiz olacağını belirtti.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler