TEOG Sınavında Kağızman’daki köy okulları merkezdeki okulları solladı

TEOG Sınavında Kağızman’daki köy okulları merkezdeki okulları solladı

Kars'ın Kağızman ilçesine bağlı, Kötek Şehit Taner Seloğlu ortaokulu, bir köy okulu olmasına rağmen ilçede birinci oldu.

TEOG Sınavında Kağızman’daki köy okulları merkezdeki okulları solladı

Kars’ın Kağızman ilçesine bağlı, Kötek Şehit Taner Seloğlu ortaokulu, bir köy okulu olmasına rağmen ilçede birinci oldu. Okullarının birinci olmasından büyük mutluluk duyduklarını belirten Okul Aile Birliği Başkanı Necati Irgalı ile Köy muhtarı Zeki Büyüktanır, veliler adına okul  Müdürü Hakan Dişek’e ve öğretmenlerine teşekkür etti.

2014-2015 Eğitim Öğretim yılından itibaren uygulanmaya başlanan yeni sınav sistemi Temel Eğitimden Ortaöğretime geçiş sınavı sonuçları belli oldu. İlçe genelinde 28 okulun yer aldığı sınavda 26-27 Kasım 2014 tarihinde yapılan 1.dönem sınavında Kötek Şehit Taner Seloğlı Ortaokulu 1. Donandı Tıllik ortaokulu 2. 70 yıl ortaokulu 3.olurken ilçe merkezindeki okullar sınıfta kaldı. Kağızman merkezdeki okul öğrenci velileri bir açıklama yaparak tepkilerini şöyle dile getirdiler 25-30 kişilik sınıflarda Okuyan öğrenci ne öğrenecek, derslere girmeyen, öğrenciyle ilgilenmeyen, torpille gelen ,branşı olmayan ,2 yıllık  öğretmenlerin okutacağı öğrenciler bu kadar olur, bu eğitim çocuklarımızın geleceğinden oynamaktır. köy okullarının eğitim seviyesini yükselttiler bizim çocuklarımızın geleceğiyle oynuyorlar,diyerek böyle giderse çocuklarımızı okutmayacağız dışarıdan bitirseler. Bundan daha iyi bir Eğitim olur diyerek tepkilerini dile getirdiler.

Kağızman Kötek Şehit Taner Seloğlu Okul Aile Birliği Başkanı Necati Irgalı, “Okulumuzu bu büyük başarısından dolayı kutluyorum. Bir köy okulu olarak bu başarıdan gurur duymaktayız. Öğretmenlerimizin özverili çalışmaları, öğrencilerimiz ile birebir ilgilenmeleri, düzenli kontrolleri sonucu elde edilen bu başarı sonrasında öğrencilerimizin istedikleri, kaliteli ortaöğretim kurumlarına yerleşecek olmaları bizleri mutlu etmektedir. Birinci dönem yapılan TEOG Sınavında 64 puan ortalama ile 1.sırada yer alan okulumuz, 1.dönem TEOG Sınavında 11 puan artış ile 75.2 puan ortalama alarak 1.olmuştur. Okul Aile Birliği olarak bu büyük başarıda emeği geçen tüm öğretmenlerimize ve okul idaremize canı gönülden teşekkür ederiz.” dedi. kha

Önceki ve Sonraki Haberler