TEOG'un İkinci Oturumu Kolej'de Yapıldı

TEOG'un İkinci Oturumu Kolej'de Yapıldı

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından 8'inci sınıf öğrencilerine yönelik düzenlenen (TEOG) sınavlarının ikinci oturumu Kars Sultan Alparslan Koleji'nde yapıldı.

TEOG'un İkinci Oturumu Kolej'de Yapıldı

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından 8'inci sınıf öğrencilerine yönelik düzenlenen (TEOG) sınavlarının ikinci oturumu Kars Sultan Alparslan Koleji’nde yapıldı. 

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB ) tarafından ortaokul 8.Sınıf öğrencilerine yönelik düzenlenen ikinci dönem ortak sınavlarının ikinci oturumu yapıldı. Ortak sınavlarının birinci oturumunda, Türkçe, Matematik, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi ders yazılıları yapıldı. İkinci oturumda ise öğrenciler, Fen ve Teknoloji, T.C inkılap Tarihi ve Atatürkçülük ile Yabancı Dil ders yazılılarına girdi. Her yazılıda 20 soru soruldu.

Sınavlara katılamayanlar için mazeret sınavları, 10-11 Mayıs 2014 tarihlerinde yapılacak. Sınav sonuçlarının Haziran ayında açıklanması planlanıyor.

Öğrencilerin, 6, 7 ve 8'inci sınıf yıl sonu başarı puanları ile 8'inci sınıf ağırlıklandırılmış ortak sınav puanı toplanacak. Elde edilen toplam, ikiye bölünerek yerleştirmeye esas puan belirlenecek. Puanlama 500 tam puan üzerinden yapılacak.

Sultan Alparslan Koleji müdürü Fatih Akaslan yaptığı açıklamada, “Birinci dönemdeki başarımızı artırmamızı bekliyorum. Çünkü; öğrencilerimiz sınavlara çok yoğun bir tempoda hazırlandılar. Bütün öğretmenlerimiz her branştan konu eksiği bırakmadılar. Türkiye geneli kalitesini ispatlamış yayınların sınavlarıyla konuları pekiştirdiler. Her akşam saat:20.00’ye kadar mesai yaptılar. Gerçekten çok fedakarlık yaptılar. Aynı karşılığı evde velilerimiz de verdiler. Ben veli, öğretmen ve öğrencilerime çok teşekkür ediyorum. Herkesin emeğinin karşılığını alacağını ümit ediyorum” dedi.

20140429aw075776_01.jpg

20140429aw075776_02.jpg

20140429aw075776_03.jpg

Önceki ve Sonraki Haberler