Tepe Gelenekselleşen Ziyaretleri Tersine Çevirdi

Tepe Gelenekselleşen Ziyaretleri Tersine Çevirdi

Kars Valisi Eyüp Tepe: Mert'i Unutmadık

Tepe Gelenekselleşen Ziyaretleri Tersine Çevirdi

Kars Valisi Eyüp Tepe: Mert’i Unutmadık

Kars’ta 23 Nisan etkinlikleri, kaçırıldıktan sonra boğularak öldürülen Mert Aydın olayından dolayı buruk başladı. Vali Eyüp Tepe, gelenekselleşen öğrenci ziyaretlerini bu bayramda tersine çevirdi. Okullarda öğrencileri ziyaret eden Vali Tepe, basın mensuplarına yaptığı açıklamada ise Mert’i unutmadıklarını söyledi.

23 Nisan etkinliklerine bir gün kala Kars Valisi Eyüp Tepe, yanına kamu kurumlarının müdürlerini aldı ve öğrencileri okullarında ziyaret etti. Cumhuriyet İlkokulu’yla başlayan programda Vali Tepe, çiçeklerle karşılandı. Vali Tepe, iç mekanda hazırlanan gösteriyi izledi, sınıflarda öğrencilerin bayramını kutladı, ne olmak istediklerini sordu.

Ziyaretinin nedenini öğrencilere açıklayan Vali Tepe, “23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramınız ilk önce kutlu olsun. Bu vesileyle bugün, sizleri ziyaret etmek istedim ve işi biraz tersine çevirdim. Genellikle çocuklar valiye gelirler ama bu sefer ben vali olarak sizlere gelmek istedim, benim açımdan iyi oldu.” dedi.

Vali Tepe 6 Nisan’da yaşanan elim olayla Kars’ı ve tüm Türkiye’yi ayağa kaldıran Mert Aydın olayı dolayısıyla 23 Nisan’ın buruk kutlandığına değinerek, “Mert bizim evladımızdı. Sonuçta o da bu sıralardaydı. Geçtiğimiz seneki bayramda o da 2. sınıfta okuyan bir çocuktu. Keşke aramızda olsaydı. Ama talihsiz bir olay yaşadık. Kars olarak tramvatik bir hafta yaşadık. Ama çok şükür katili bulduk ve bir nebze acımızın kabuklanmasına vesile oldu.” şeklinde konuştu.

220414_1.jpg

Önceki ve Sonraki Haberler