Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Tepki gösterdi.

Tepki gösterdi.

01 Ocak 2010 / 17:32
Kars'ta günlük iki sefer yapan ve her gün 400 yolcu taşıyan Kars-Akyaka arası tren ile halk arasında daha çok “hızlı tren” olarak adlandırılan ve Kars-Ankara arası sefer yapan Erzurum Ekspresi'nin Kars ayağı seferden kaldırıldı. Özellikle Akyaka'ya çalış

  KARS - Kars’ta günlük iki sefer yapan ve her gün 400 yolcu taşıyan Kars-Akyaka arası tren ile halk arasında daha çok “hızlı tren” olarak adlandırılan ve Kars-Ankara arası sefer yapan Erzurum Ekspresi’nin Kars ayağı seferden kaldırıldı. Özellikle Akyaka’ya çalışan trenin seferden kaldırılması tepkiye neden oldu.

  Devlet Demir Yolları, Kars’taki tren yolu ulaşımını bitirmek ve Kars Gar Müdürlüğü’nü kapatmak için düğmeye bastı. Yıllardan beridir Kars-Akyaka arası sefer yapan tren ile Erzurum Ekspresi’nin seferden kaldırılmasıyla Kars Gar’ı adeta sessizliğe büründü. Akyaka Treni ile Erzurum Ekspresi’nin zarar ettiği gerekçesiyle seferden kaldırıldığı bildirildi.

  Özellikle Akyaka Treni’nin seferden kaldırılmasına en büyük tepki Akyaka Belediye Başkanı Turgut Turan’dan ve Akyakalılardan geldi.

  Akyaka Belediye Başkanı Turgut Turan, yeni yıl ile birlikte Kars-Akyaka tren seferleri ile Kars-Ankara arası sefer yapan Erzurum Ekspresi'nin Kars ayağının kaldırılacak olmasına tepki gösterdi.

  Trenin, zarar ettiği gerekçesiyle seferden kaldırıldığının kendilerine bildirildiğini ifade eden Belediye Başkanı Turan, “Devlet süpermarket veya özel işletmeci değildir. Demiryolları KİT’tir ve KİT’lerin kuruluş amacı da hizmettir. Vatandaş mağdur olmasın diye devlet bazen zarar edebilir. Kamu hizmeti ve sosyal devlet anlayışı bunu gerektirir.” diye konuştu.

  Kapının açılacağı söylenen bir süreçte trenin seferden kaldırılmasının saçma olduğunu da kaydeden Turgut Turan, “İlçemizden geçen demiryolu Doğu Kapı'ya kadar uzanmaktadır. Doğu Kapı'nın açılacağı söylenen bir süreçte Akyaka treninin seferden kaldırılarak, demiryolunun pasif hale getirilmesini anlamış değiliz. Akyaka treni, özellikle kış ayları güvenli yolculuk nedeniyle vatandaşın öncelikli tercihiydi. Her gün 400 yolcu treni tercih ediyordu. Bunların 70'i öğrenciydi. Bu öğrenciler perişan olacak. Özellikle kışın trenin kaldırılmasını da anlamış değiliz. Çünkü kışın daha çok tercih ediliyordu tren. Trenin kaldırılması bölgemizi cezalandırmaktan başka bir şey değildir. Özellikle milletvekillerimizden duyarlılık beklemekteyiz" diye konuştu.

  Bu sırada babasının çiftçi olduğunu ve aylık gelirlerinin düşük seviyede olduğunu söyleyen Birhan Erdağı isimli lise öğrencisinin ağlayarak konuşması herkesi duygulandırdı. Babasının pancar ekmekle meşgul olduğunu belirten Birhan Erdağı, 3 kardeş olduklarını ve birinin de hasta olduğunu ifade etti. Kardeşinin hastalığından söz ederken duygulanan ve konuşmakta güçlük çeken Birhan Erdağı, “Hasta kardeşimin bir çok masrafı oluyor. Ben babamdan harçlık bile alamıyorum. Bu tren kalktığında biz yol parası nereden bulacağız ve Kars’a gelip gideceğiz. Kardeşim 1 yaşından beri konuşamıyor ve yürüyemiyor. Babam onun için elinden geleni yapıyor ama şimdi treni kaldırıyorlar ve minibüsçüler ilçede bayram ediyor. Trenimiz kalkmasın. Kaza olur diye kaldırıyorlarmış 50 yıldır kaza olmuyordu.

Etiketler: Kars, Akyaka
oLMASIN .bİR DAHA
kANAN
kars ölçülü köyü: kANLI kÖYlü Ve hALK EĞİTİM mERKEZİ DESTEKLİ Ölçülü KöYünde Dikiş Nakış Hocalığı Şuan yapan Menşur Çok Değerli GÖKSEN ALP\' SLM OLSUN aŞKLARIN pARLAYAN yILDIZI sLM oLSUN sANA
03 Nisan 2010 Cumartesi 12:29
GÜNAH
İBRAHİM
DOĞUNUN EN DOĞUSUNDA DEVLETİN ŞİMDİYE KADAR SAĞLAMIŞ OLDUĞU EN MAKSİMUM FAYDA ORTADAN KALDIRILARAK İNSANLARIN ADETA MEDENİYETLE BAĞLANTISI KESİLMİŞTİR.TREN CUMHURİYETİN İLK YILLARINDA BİLE ZARAR ETMEMİŞKEN 21 YÜZ YILDA ORTADAN KALDIRILMASI YÖREYE VURULAN ACIMASIZ BİR DARBEDİR.
01 Nisan 2010 Perşembe 12:43
cok yazik
muammer avciogullari
arkadaslar butun yorumculari tebrik ediyorum ne icin ve neden? kaldirildi bilmiyorum? ama afferim size guzel karsimiza sahip ciktiginiz icin tesekkurler kismayin sesinizi yukseltin haksizliga karsi durmak yok yoksa at binen cirit oynayacak memleketimizde sevgiler hepinizin yeni yilini kutluyorum
06 Ocak 2010 Çarşamba 05:44
günah
mesu
yıılardır kullanılan o trenn orda yaşayan köylünün gülen yüzüydüü..yazıklar olsunnn
06 Ocak 2010 Çarşamba 01:13
çok yazık
nuray yok
tirenin kaldırılması demek insanların bir köşeye sıkıştırılması demektir o bölgenin insanıda seçimde toptan gereğini yapsın başka türlü olmaz ben çok üzüldüm
02 Ocak 2010 Cumartesi 16:55
hande
değişmeeez
bakın gündemi bu kadar sık değişen bir şehirde birkaç gün sonra bu da unutulur,olan da önce önce akyakaya daha sonra da karsa olur.
02 Ocak 2010 Cumartesi 13:16
nerde tepki?
ciddi
bu olay ilimizı ve akyakayı resmen rencide etmiştir. başka şehirde kıyamet kopar ve o ilçenin temsilcileri soluğu ankarada alırdı.
02 Ocak 2010 Cumartesi 12:23
tokat
gül
burdan başbakana sesleniyorum lütven bu seçimlerde vekil adayları bunlar olursa karsta akp biter vekil dediyin istediyini dişiyle tırnagıyla söke söke almalı bu halk seni seçtiyse sende bu halka gece gündüz çalışmalısın ama nerde on dönüm bostan yan gel yat zeki mahmut yok öyle bu millet sizi bi tokatlar bidahada kendinize gelemezsiniz
02 Ocak 2010 Cumartesi 08:19
Gül'e
Cem
Aynen katılıyorum sana gül seçimler yaklaşıyor nede olsa!
02 Ocak 2010 Cumartesi 06:54
kırmızı koltuk
gül
onların başka işleri var ankarada koltuklar deyişecek şimdi tirenin zamanımı ankarada koltuk ların rengi deyişecek tiren sonra ya
02 Ocak 2010 Cumartesi 06:53
akyaka treni
111
ey milletvekilleri bari şimdi bir işe yarayın
01 Ocak 2010 Cuma 23:46
Kara Tren
Kemal Güney
Küçücük yüreyiyle yapılanlar karşısında tepkisini ağlayarakta olsa ortaya koyan sevgili Birhan ERDAĞ'ın gözlerinden öper Akyaka'lıların aynı tepkileri göstereceğinden eminim. Herkes gibi bende üzerime düşeni yapacağım emin olun, treni kimse dyrduramayacak sevgili Akyakalılar hepinize selam ve saygılar...
01 Ocak 2010 Cuma 21:06