Terör Örgütü PKK'nın Kod İsim Oyunu

Terör Örgütü PKK'nın Kod İsim Oyunu

Türkiye’de Amed, Kandil’de Irak, gibi kod isimleri kullanan PKK, Şengal’de ise Şengali kod ismini kullanmaya başladı.

Terör estirdiği bölgelerde yerel halkın sempatisini kazanmak ve işbirlikçi devşirebilmek için özellikle Türkiye’de bölgesel yerel isimleri kod isim olarak kullanan terör örgütü PKK, aynı oyunu Irak’ın Musul iline bağlı Sincar/Şengal bölgesinde de tezgaha koydu. DEAŞ’ın, Ağustos 2011‘de Şengal’e saldırmasını bahane edip bölgeye yerleşen terör örgütü PKK, bazı Ezidileri zorla askeri ve politik olarak örgütleyip, Şengal Direniş Birlikleri’ni (YBŞ) kurdu. Türkiye’nin olası bir kara harekatına karşı, Kandil bölgesindeki askeri varlığını Şengal Dağlarına kaydırmayı planlayan PKK böylece hem PYD’ye daha fazla destek vermeyi, hem de KDP ve Türkiye’ye yönelik tehditlerini sürdürüp, Bağdat’ın desteğini almayı planlıyor.

SİLAH ZORUYLA KADROLARINA KATIYOR

Yakın bir zamanda Sincar Kantonu ilan etmeyi de planlayan PKK, silah zoruyla reşit olmayan Ezidi çocuk ve gençlerini de YBŞ kadrolarına katıyor. Bu nedenler uluslararası kamuoyunu tepkisinden çekinen PKK, Kandil’den bölgeye kaydırdığı üst düzey kadrolarının, Şengal bölgesinin yerlisi olduğunu ispatlamak için bölge isimlerini kod ad olarak kullanmaya başladı.

KOD ADI OYUNU

Güvenlik güçlerini raporlarına yansıyan bilgilere göre, Kandil Dağı’ndan gelen terör örgütü PKK üyeleri kod olarak Zeki Şengali, Agit Civyan Ezid, Beridan Ezidi gibi bölgeye uyarlanmış isimleri kullanmaya başladı.

Önceki ve Sonraki Haberler