'Teröre karşı tutumumuzdan taviz vermeyiz'

'Teröre karşı tutumumuzdan taviz vermeyiz'

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Türkiye'nin teröre karşı tutumu bellidir, bundan taviz vermesi de mümkün değildir" dedi.

'Teröre karşı tutumumuzdan taviz vermeyiz'

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Türkiye’nin teröre karşı tutumu bellidir, bundan taviz vermesi de mümkün değildir" dedi.

Resmi ziyarette bulunmak üzere Katar'a giden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Atatürk Havalimanı'nda düzenlediği basın toplantısının ardından soruları yanıtladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, bir gazetecinin, "ABD Dışişleri Bakanı John Kerry, Türkiye ziyaretinde ana gündem Obama'nın IŞİD planı idi. Siz bu planı nasıl değerlendiriyorsunuz" sorusuna, şöyle karşılık verdi:"Aslında konuyla ilgili sayın Kerry zaten açıklamalar yaptı. Bu açıklamalar bizim müşterek görüşmelerimizin ifadesiydi. Bizim bu konudaki yaklaşımımız bölgedeki her türlü terör hareketine karşı Türkiye’nin hassasiyetini kendileri ile paylaştık. Bu konuda zaten ülkemizde malum belli terör örgütleri ile mücadelemiz var. Bölgede de birçok terör örgütlerinin farkındayız. Bunlara karşı da hassasiyetlerimiz devam ediyor. Gerek yabancı savaşçılar konusunda olsun, gerek ülkemizdeki terör örgütü mensupları konusunda hassasiyetlerimizi bundan sonra devam ettireceğimizi, özellikle müttefiklerimizle bu konuda olan dayanışmamız devam edecektir. Daha önce Yunanistan'la da bazı gelişmeler oldu. Ama dayanışma neticesinde birçok olumlu netice aldık. Bölgede Suriye olsun, Irak olsun, Kafkas ülkelerindeki gelişmeler olsun bütün bölgedeki istihbari bilgi paylaşımı olsun bunlar önem arz ediyor. Aynı şekilde Suriye, Irak'taki son gelişmeler konusunda NATO zirvesinde hassasiyetimizi sayın Obama ve diğer ülkelerle paylaştık. Temenni ederim ki burada atacağımız adımlarda özellikle insani yardım konusunda. Gazetelerdeki yalan yanlış haberleri paylaşmamız mümkün değil. Türkiye’nin teröre karşı tutumu bellidir, bundan taviz vermesi de mümkün değildir." 

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler