Teröristler karakola saldırdı: 5 şehit

Teröristler karakola saldırdı: 5 şehit

PKK, Siirt'in Pervari İlçesi'nde Belenoluk Jandarma Karakolu'na roketatar ve uzun namlulu silahlarla saldırdı. Çıkan çatışmada 5 asker şehit olurken 7 asker yaralandı.

Teröristlerin kaçtığı Belenoluk Köyü’nde de devam eden çatışmada 3 PKK’lı öldürüldü. Siirt’in Pervari İlçesi Belenoluk Jandarma Karakolu, dün akşam saatlerinde, teröristlerin saldırısına uğradı. Karakol roketatarlı saldırının ardından uzun namlulu silahlarla tarandı. Saldırıda 5 asker şehit oldu, 7 asker de yaralandı. Karakoldaki askerlerin saldırıya karşılık vermesi üzerine teröristlerin bazıları Belenoluk Köyü’ne kaçtı. Kaçan teröristleri yakalamak için peşlerinden giden askerlerle PKK’lılar arasında köy içinde de çatışma sürdü.

 

YOLA MAYIN DÖŞEDİLER

Teröristlerin Belenoluk Köyü’ne takviye askerlerin gelmesini önlemek için köy yoluna çok sayıda mayınlı tuzaklar kurduğu tespit edildi. Bunun üzerine Siirt 3’üncü Komando Tugay Komutanlığı’ndan kalkan Sikorsky helikopterlerle çatışma bölgesine özel eğitimli komandolar gönderildi. Teröristler ateş açınca helikopterler inişte güçlük yaşadı. Bu kez devreye Kobra helikopterler girdi. Kobra helikopterler de PKK’lıların bulunduğu alanları yoğun ateş altına aldı ve bombaladı. Çatışmada 3 terörist de öldürüldü. Yaralanan 7 asker helikopterle Siirt ve Şırnak’taki hastanelere gönderildi. Çatışma nedeniyle Siirt’te tüm resmi ve özel hastanelerdeki doktorlar görev başına çağırıldı.Terör örgütü PKK, yaklaşık 20 aydır bu boyutta karakol baskını yapmamıştı. Terör örgütünün en son büyük karakol baskını Tunceli’de gerçekleşti. Nazımiye’deki Sarıyayla Karakolu’nu basan teröristler 4 askeri şehit etti. Son 25 yıldaki karakol baskınlarında 316 asker şehit edildi.

 

DİYARBAKIR’DA DA SALDIRI

Diyarbakır Hani İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne de teröristlerce saldırı düzenlendi. Roketatar ve uzun namlulu silahlarla yapılan saldırıda 2 polis yaralandı. Bölgede operasyonlar başlatıldı.

 

KÖYLÜLERİ SİPER ALDILAR

Siirt’e 132 kilometre mesafede olan Belenoluk Köyü’nün girişindeki jandarma karakoluna saldıran teröristlere askerler karşılık verdi. Çıkan çatışma sürerken havadan takviye birliklerin gelmesi üzerine teröristler, karakola 500 metre mesafedeki Belenoluk Köyü’ne kaçtı. Şiddetli çatışmalar köyde de devam etti.

 

VALİLİK: 5 ŞEHİT, 7 YARALI

Siirt Valiliği Pervari'nin Belenoluk Jandarma Karakolu'na PKK'lı teröristlerin yaptığı saldırıyla ilgili yaptığı yazılı açıklamada, 5 askerin şehit olduğunu 7 askerinde yaralandığı belirtti. Saldırının saat 18.00 sıralarında yapıldığı belirtilen açıklamada şöyle denildi: "Düzenlenen hain saldırı sonucu, 5 personel şehit olmuş, 7 personel ise yaralanmıştır. Jandarma Özel Harekat Timleri, Belenoluk Jandarma Karakol Komutanlığı'na intikal ettirilmiş, bölgede operasyonlara aralıksız devam edilmektedir. Şehitlerimize Allah'tan rahmet, yaralılarımıza acil şifaler diler, ailelerine ve yakınlarına sabır diliyoruz. Milletin başı sağolsun"

yes.20110925101048..jpg

 

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler