Teşvikler Bugün Başladı!

Teşvikler Bugün Başladı!

Kars Orhangazi Temel Lisesi Eğitim Koordinatörü Mehmet Ucungan, özel okul teşviklerinin bugün başladığını ve okulumuz aracılığıyla başvuru yapılabileceğini açıkladı.

Volkan KARABAĞ / karsmanset.com

Geçen yıl da verilen ‘Özel Okullardaki Öğrencilere Eğitim Öğretim Desteği’ adı altında teşvikler bu yıl da özel okullardaki öğrencilerin faydalanabileceği şekilde bugün başladı. Teşvike son başvuru ise 2 Eylül olarak açıklandı.

OKULLAR İLE GÖRÜŞÜN!

Kars Orhangazi Temel Lisesi Eğitim Koordinatörü Mehmet Ucungan, öğrencilerin gerek teşvik başvurusunda bulunmaları döneminde gerekse teşvik çıktıktan sonra okul tercihlerini yapmadan özel okullar ile görüşüp, gerek ücret gerekse diğer eğitim koşullarını görüşmelerinin önemli olduğunu vurguladı.

OKULUN TOPLAM FİYATINI ÖĞRENİN!

Teşviki çıkan öğrenci görüştüğü okulun fiyatından, devletin temel liselere vereceği 3 bin 200 liralık desteği çıktıktan sonra geriye kalan ücreti okula ödeyeceklerini belirten Koordinatör Ucungan, “Yani velilerimizin okulun toplam fiyatını önceden öğrenmeleri, sonra da mağdur olmamaları için bu husus çok önemlidir. Devlet bu desteği okula değil, öğrenciye veriyor.” Dedi.

HANGİ ÖĞRENCİYE NE KADAR TEŞVİK!

Hangi öğrencinin ne kadar destek alacağını da belirten Koordinatör Ucungan, “Okul öncesine 2 bin 680, ilkokula 3 bin 220, ortaokula 3 bin 750, ortaöğretime 3 bin 750, temel liseye ise 3 bin 220 lira destek verilecektir.” dedi.

BAŞVURU İÇİN HANGİ BELGELER LAZIM!

Koordinatör Ucungan, başvuru şartları olarak, gelir tespitinde, hanede yaşayan aile mensubu bireylerin toplam gelirini gösteren vergi dairesi, defterdarlık veya muhasebeden alınan maaş bordroları, kira geliri varsa bunun da taahhütnameyle beyan edilmesi gerektiğini belirtti.

TEŞVİKTEN KİMLER YARARLANIYOR!

Ayrıca Ucungan, 2014-2015 eğitim-öğretim yılı sonunda sınıf tekrarı yapmış öğrenciler bu teşvike başvuru yapamayacaklarını da dile getirerek, “Bu konuda bize çok şikayetler geliyor. Ancak bu durum nedeniyle, devlet sınıf tekrarı yapan öğrenciye bu yıl değil, seneye teşvik veriyor.” dedi.

PROFESYONEL EKİBE DANIŞIN!

Teşvik başvurularının ciddi bir olay olduğunu belirten Ucungan, “Muhakkak profesyonel bir kadrodan uzman kontrolünde bu teşvik başvuruları yapılması gerekiyor. En ufak bir hatadan da kaynaklanan olası durumdan dolayı teşvik çıkmayabilir. Geçen yıl da buna benzer sorunlar yaşandı. Gerek velilerimizin gerekse öğrencilerimizin mağdur olmamaları için Kars Orhangazi Temel Lisesi haftanın 7 günü 08:00-18:00 arası hizmetinizdedir. Bizim için önemli olan bir bireyin geleceğine ufak da olsa katkı sağlayabilmektir.” şeklinde konuştu.

TEŞVİK TAKVİMİ AÇIKLANDI!

Teşvik takvim yılı hakkında da bilgi veren Ucungan sözlerini şöyle sürdürdü:

10 Ağustos 2015 Teşvik Başvuruları Başlama

3 Eylül 2015 Tercih İşlemi Yapacak Öğrencilerin İlanı

4 - 10 Eylül 2015 Öğrencilerin Tercih İşlemi

11 Eylül 2015 Yerleşme Sonuçları İlanı

14-21 Eylül 2015 Nakil Ve Kesin Kayıt İşlemleri

22 Eylül 2015 Ek Yerleştirme Sonuçları İlanı

22-30 Eylül 2015 Ek Yerleştirme Kayıt İşlemleri

VELİLERE UYARI!

Ucungan velilere uyarı yaparak, “14-21 Eylül 2015 tarihleri arasında nakil ve kesin kayıt işlemleri içinj tercih ettikleri okullara gitmeleri gereklidir. Yoksa okul inisiyatifinde öğrencinin tercihten vazgeçilmiş sayılacağından kayıtları gerçekleşmeyecektir.” dedi.

OKULUMUZA BEKLİYORUZ!

Ucungan, “Teşvikin her türlü aşamasında ve öğrenci kayıtları detaylı bilgi için mutlaka G.A.M.P Caddesi No: 322 üzerinde bulunan Kars Orhangazi Temel Lisesi’ne gelmelerini bekliyoruz.” şeklinde çağrıda bulundu.

Ucungan, 2015-2016 eğitim-öğretim yılının tüm öğrencilerimize ve velilerimize hayırlı uğurlu olsun dileklerinde bulunarak, bu eğitim maratonunda Kars Orhangazi Temel Lisesinin her zaman yanlarında olduklarını bilmelerini istedi.

mehmet-ucungan.jpgtesvikler-bugun-basladi!-(1).jpgtesvikler-bugun-basladi!-(2).jpgtesvikler-bugun-basladi!-(3).jpgtesvikler-bugun-basladi!-(4).jpgtesvikler-bugun-basladi!-(5).jpgtesvikler-bugun-basladi!-(6).jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler