TGS Akademi Kars’ta!

TGS Akademi Kars’ta!

Türkiye Gazeteciler Sendikası (TGS) Akademi’nin Gazetecilik Eğitim Semineri’nin 3’ncüsü Kars’ta gerçekleştirildi.

Volkan KARABAĞ / KARS MANŞET

Gazetecilik Eğitim Semineri Kars, Ardahan, Iğdır, Artvin, Van ve Diyarbakır’dan gelen gazetecilerin katılımıyla gerçekleşti.

Kars’ta bir otelin toplantı salonunda başlayan Gazetecilik Eğitim Semineri’nin açılış konuşmasını  Türkiye Gazeteciler Sendikası Diyarbakır Temsilcisi Mahmut Oral yaparak, bu eğitim seminerinin Kars’ta ilk kez yapıldığını ve bu eğitim seminerinin Kars’ta yapılması için emeği geçen gazetecilere teşekkür etti.

Türkiye Gazeteciler Sendikası Başkanı Gökhan Durmuş ise sendika hakkında ve TGS Akademi hakkında kısa bir bilgi vererek, ülkemizde gazeteciliğin zor yanlarını anlattı. Mayıs ayı ilk 15 gününde sadece 5 gazetecinin yaptığı haberlerden dolayı saldırıya uğradığını anımsatan Durmuş, “Zaten cezaevlerinde 140 gazeteci yaptıkları habercilikten kaynaklı tutuklu bulunuyorken, bugün ikinci bir saldırı dalgası altındayız maalesef. Gazeteciler tehdit ediliyor, saldırıya uğruyor ve tutuklanıyor. Bütün bunları düşündüğümüzde bizim bu saldırıları ortada kaldırabilmenin tek yolunun dayanışma olduğunu görüyoruz.” dedi.

Bugün Kars’taki eğitimi yaparken özellikle bu bölgede gazeteciler açsından onların hem güvenliğini sağlayacak hem de psikolojik olarak kendilerini koruyacak böyle bir eğitim organizasyonu yaptıklarını kaydeden Durmuş, “Bu eğitimleri bir Avrupa Birliği projesi kapsamında gerçekleştiriyoruz. Uluslararası Gazeteciler Federasyonu ve Avrupa Gazeteciler Federasyonu da ortağımız, Türkiye’de gazeteciliği koruyacak, geliştirecek organizasyonlar, çalışmalar kapsamında gerçekleştirdiğimiz 3’ncü eğitimimiz bu. Daha önce Diyarbakır’da ve Adana’da gerçekleştirdik. Bu eğitimlerimiz de devam edecek. Değişen ve gelişen teknolojiye ayak uydurabilen bir gazeteci nesli yetiştirmemiz gerekiyor. Bunun birinci sorumluluğu tabi ki Türkiye Gazeteciler Sendikasındadır. Türkiye Gazeteciler Sendikası da bu kapsamda yeni programlar çıkartarak yine Kars’a geleceğiz, yine gazetecilerle sizlerle buluşacağız ve daha etkili eğitimleri de gerçekleştireceğiz.” diye konuştu.

Savaş Muhabiri Levent Öztürk’ün “Çatışmalı Ortamlarda Gazetecilik” konulu slayt gösterisi ile savaş ortamlarında yaşadıkları anılarını anlatarak, eğitime katılan gazetecilere her şeyin haber olmadığını ve gazetecilerin hayatının haberden daha önemli olduğunu, haber olacak bir ortamda gazetecinin ilk karşılaştığı tepkinin “çekme” olduğunu ve bunun üstüne gazetecinin gitmemesini aktararak, hiçbir haberin can güvenliğinden üstün olmadığını söyledi.

Gazetecilik Eğitim Semineri, TGS Akademi Direktörü Orhan Şener’in “Gazeteciler için Dijital Güvenlik” ve Psikolog Aslı Avşar “Gazetecilerde Psikolojik Travmalar” konularıyla devam etti.

Gazetecilik Eğitim Semineri, seminere katılan Türkiye Gazeteciler Sendikası Başkanı Gökhan Durmuş, Türkiye Gazeteciler Sendikası Diyarbakır Temsilcisi Mahmut Oral, TGS Akademi Direktörü Orhan Şener, Psikolog Aslı Avşar ve gazetecilerin hatıra fotoğrafı çekilmesiyle sona erdi.

tgs-akademi-kars’ta!-(1).jpgtgs-akademi-kars’ta!-(3).jpgtgs-akademi-kars’ta!-(4).jpgtgs-akademi-kars’ta!-(2).jpgtgs-akademi-kars’ta!-(5).jpgtgs-akademi-kars’ta!-(7).jpgtgs-akademi-kars’ta!-(8).jpgtgs-akademi-kars’ta!-(9).jpgtgs-akademi-kars’ta!-(1)-001.jpgtgs-akademi-kars’ta!-(2)-001.jpgtgs-akademi-kars’ta!-(6).jpgtgs-akademi-kars’ta!-(3)-001.jpgtgs-akademi-kars’ta!-(4)-001.jpgtgs-akademi-kars’ta!-(5)-001.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler