TKDK Kars İl Koordinatörlüğü Hakkında Bilgiler

TKDK Kars İl Koordinatörlüğü Hakkında Bilgiler

Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) Kars İl Koordinatörlüğünün Kars'ta Desteklenen Tedbirler, IPARD Proje Hazırlığı, Protokol İmzalayan Bankalar ve TKDK Destek Hattı hakkında bilgiler...

Kars İlinde Desteklenen Tedbirler

Tedbir Kodu - Adı Alt Tedbir Kodu - Adı Kars
101 - Tarımsal İşletmelerin Fiziki Varlıklarına Yönelik Yatırımlar 101-1 Süt Üreten Tarımsal İşletmeler  Tedbir Destekleniyor
101-2 Kırmızı Et Üreten Tarımsal İşletmeler  Tedbir Destekleniyor
101-3 Kanatlı Eti Üreten Tarımsal İşletmeler  Tedbir Destekleniyor
101-4 Yumurta Üreten Tarımsal İşletmeler  Tedbir Destekleniyor
103 - Tarım ve Balıkçılık Ürünlerinin İşlenmesi ve Pazarlanması İle İlgili Fiziki Varlıklara Yönelik Yatırımlar 103-1 Süt ve Süt Ürünlerinin İşlenmesi ve Pazarlanması  Tedbir Destekleniyor
103-2 Kırmızı Et ve Et Ürünlerinin İşlenmesi ve Pazarlanması  Tedbir Destekleniyor
103-3 Kanatlı Eti ve Et Ürünlerinin İşlenmesi ve Pazarlanması  Tedbir Destekleniyor
103-4 Su Ürünlerinin İşlenmesi ve Pazarlanması  Tedbir Destekleniyor
103-5 Meyve ve Sebze Ürünlerinin İşlenmesi ve Pazarlanması  Tedbir Destekleniyor
302 - Çiftlik Faaliyetlerinin Çeşitlendirilmesi ve Geliştirme 302-1 Bitkisel üretimin çeşitlendirilmesi ve bitkisel ürünlerin işlenmesi ve pazarlanması  Tedbir Destekleniyor
302-2 Arıcılık ve arı ürünlerinin üretimi, işlenmesi ve pazarlanması  Tedbir Destekleniyor
302-3 Zanaatkarlık ve yerel ürün işletmeleri  Tedbir Destekleniyor
302-4 Kırsal turizm ve rekreasyon faaliyetleri  Tedbir Destekleniyor
302-5 Su ürünleri yetiştiriciliği  Tedbir Destekleniyor
302-6 Makine Parkları  Tedbir Destekleniyor
302-7 Yenilenebilir enerji yatırımları  Tedbir Destekleniyor

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

IPARD Proje Hazırlığı

Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK), çıkmış olduğu Başvuru Çağrı İlanları kapsamında; şeffaflık, açıklık, tam rekabet ve fırsat eşitliği koşullarının sağlanması amacıyla; IPARD programı, başvurular hakkında detaylı bilgi ve kurallar ile başvuru için gerekli bilgilendirme dokümanlarını kendi imkânları ile sağlamakta ve başvuru sahiplerinin ihtiyaç duyacağı tüm rehber, belge ve dokümanlar www.tkdk.gov.tr internet adresinden yayınlamaktadır.

Başvuru koşulları ve şekli, başvurusu yapılmış projelerin TKDK tarafından değerlendirme süreci, her bir alt tedbir için hazırlanan Başvuru Çağrı Rehberlerinde açıklanmaktadır.

Başvuru Çağrısı boyunca tüm resmi açıklamalar ve talep edilen bilgiler TKDK tarafından sağlanacaktır. Bu kapsamda, www.tkdk.gov.tr internet adresinde yayınlanmayan veya TKDK tarafından hazırlanan rehberlerde yer almayan hiç bir bilgi başvuru sahipleri ve TKDK için bağlayıcı nitelik taşımamaktadır.

Başvuru sahipleri; başvuru dönemindeki ek bilgi taleplerini, her İl Koordinatörlüğü bünyesinde kurulmuş olan Yardım Masalarına yazılı ya da sözlü olarak, e-posta, faks, posta, telefon aracılığıyla iletebilirler. Ek bilgi talepleri; başvuru paketi ve başvuru çağrısı süreci hakkında olmalıdır. (Hangi Yatırım yapmanın daha iyi olacağı/ başvuru paketinin/ iş planının ve eklerinin doldurulması gibi yardım talepleri cevaplandırılmayacaktır.) 

Ayrıca tüm başvuru sahiplerini ilgilendirebilecek sorular, cevaplarıyla birlikte TKDK resmi internet adresinde (www.tkdk.gov.tr), Sıkça Sorulan Sorular (SSS) bölümünden yayınlanmaktadır. 

TKDK personeli başvuru çağrı ilanı kapsamında sunulacak projelerin hazırlama, yürütme ve uygulama aşamasında kesinlikle görev alamaz, projenin hazırlama, değerlendirme veya seçim sürecine etki edecek; şeffaflık, adil rekabet, fırsat eşitliği ve kamu etik ilkelerine aykırı olacak hiç bir bilgiyi veremez, bu yönde gelen soruları cevaplandıramaz. 

TKDK hiçbir danışman kişi veya kuruluş ile işbirliği içerisinde değildir ve proje hazırlığı konusunda hiç bir kişi veya kuruluşa yönlendirme yapmamaktadır. proje çağrısına çıkılan bu dönemde piyasada kendi ad veya hesaplarına çalışan çeşitli kişi ve kuruluşlar tarafından yapılan “garantili hibe desteği sağlanacağı”, “hibe garantili proje yazılımı yapılacağı” yönünde beyanatların hiçbir gerçekliği ve tutarlılığı olmadığı bilinmeli, bu tarz söylemlere başvuru sahiplerince itibar edilmemelidir. 

Başvuru Sahipleri, projenin hazırlanma ve uygulanmasından doğrudan sorumlu olup, TKDK’nın tek muhatabıdırlar. Başvuru sahiplerince proje hazırlama sürecinde ihtiyaç duyulan veya duyulacak tüm bilgi, belge veya dokümanların TKDK tarafından karşılanacağı unutulmamalıdır.

Protokol İmzalayan Bankalar

Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu ile aşağıda isimleri belirtilen bankalar arasında IPARD Programının desteklenmesi amacıyla protokol imzalanmıştır. Başvuru paketlerinde projesini gerçekleştirmek için kredi kullanacağını belirten başvuru sahipleri, kurumumuzun talep etmiş olduğu kredi niyet mektubunu sözkonusu bankaların yalnızca bir tanesinden temin edebilirler. Başvuru sahiplerinin, detaylı bilgi ve kredi koşulları için söz konusu bankalarla görüşmesi gerekmekte olup, bankalarca sağlanan kredi koşullarının belirlenmesinde kurumumuzun herhangi bir rolü ve sorumluluğu bulunmamaktadır. 

PROTOKOL İMZALAYAN BANKALAR: 

ALBARAKA TÜRK KATILIM BANKASI A.Ş. 
ALTERNATİF BANK A.Ş. 
ANADOLUBANK A.Ş. 
BURGAN BANK A.Ş. 
DENİZBANK ANONİM ŞİRKETİ 
FİBABANKA A.Ş. 
FİNANSBANK A.Ş. 
KUVEYT TÜRK KATILIM BANKASI A.Ş. 
ŞEKERBANK TÜRK ANONİM ŞİRKETİ 
T.C. ZİRAAT BANKASI A.Ş. 
TÜRK EKONOMİ BANKASI A.Ş. 
TÜRKİYE FİNANS KATILIM BANKASI A.Ş. 
TÜRKİYE GARANTİ BANKASI A.Ş. 
TÜRKİYE HALK BANKASI A.Ş. 
TÜRKİYE İŞ BANKASI A.Ş. 
TÜRKİYE VAKIFLAR BANKASI T.A.O. 
YAPI VE KREDİ BANKASI A.Ş. 

KREDİ GARANTİ FONU TEMİNATI İLE BANKALARDAN KREDİ KULLANACAK BAŞVURU SAHİPLERİNİN DİKKATİNE 

Kurumumuza başvuruda bulunacak proje sahibi KOBİ’lerin Kredi Garanti Fonu teminatından yararlanabilmeleri için; Kredi talebinde bulundukları Bankalarına, Kredi Garanti Fonu kefaletinden yararlanmak istediklerini bildirmeleri ve Bankalarına verilen dosyalarının Kredi Garanti Fonu’na gönderilmesine muvafakat etmeleri gerekmektedir. 

Kredi Garanti Fonu hakkında ayrıntılı bilgi için : http://www.kgf.com.tr 

TARIM VE KIRSAL KALKINMAYI DESTEKLEME KURUMU İLE TÜRKİYE TARIM KREDİ KOOPERATİFLERİ MERKEZ BİRLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ ARASINDA IPARD PROGRAMI İÇİN PROTOKOL İMZALANMIŞTIR. 

Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu ile Türkiye Tarım Kredi Kooperatifleri Merkez Birliği Genel Müdürlüğü arasında IPARD programı için protokol imzalanmıştır. Başvuru paketlerinde projesini gerçekleştirmek için kredi kullanacağını belirten başvuru sahipleri, kurumumuzun talep etmiş olduğu kredi niyet mektubunu Tarım Kredi Kooperatiflerinden temin edebilirler. Başvuru sahiplerinin, detaylı bilgi ve kredi koşulları için Tarım Kredi Kooperatifleri ile görüşmesi gerekmekte olup, sağlanacak kredi koşullarının belirlenmesinde Kurumumuzun herhangi bir rolü ve sorumluluğu bulunmamaktadır. 

Türkiye Tarım Kredi Kooperatifleri hakkında ayrıntılı bilgi için : http://www.tarimkredi.org.tr 

 

 

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler