TKDK Kars İl Koordinatörlüğü’nden İşletmelere Ziyaret

TKDK Kars İl Koordinatörlüğü’nden İşletmelere Ziyaret

Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) Kars İl Koordinatörlüğü, daha önce hibe verdiği işletmelerden 3 tanesine teknik gezi düzenledi.

Volkan KARABAĞ / karsmanset.com

Düzenlenen teknik geziye Kars İl Koordinatörü Ömer Balun, Sarıkamış Belediye Başkanı Göksal Toksoy, koordinatörlük çalışanları ve ilgili proje sahipleri katıldı.

Gezi kapsamında Merkez Alaca köyündeki besi projesi ile Selim ilçesi Oluklu ve Benliahmet köylerindeki süt üretim projeleri ziyaret edildi. Çerme köyünde Mustafa Özkesemen’e ait 157 büyük başlık besi projesi, Oluklu köyünde Tarık Bulut’a ait 100 başlık süt inekçiliği projesi ve Alaca köyünde Cevdet Vargün’e ait 320 başlık süt koyunculuğu projesi yerinde görüldü. İşe yeni başlayan koordinatörlük çalışanlarının yoğun ilgi gösterdiği teknik gezide; AB standartlarında yapılmış ahırlar ve işletmelerdeki makine-ekipmanlar incelendi. Hayvanlarını alarak faaliyete geçen işletmeler gezilirken hem katılımcılara hem de yeni personele teknik bilgiler verilerek yapılan ziyaretin eğitim havasında geçmesi sağlandı.

 Kars İl Koordinatörü Ömer Balun gezi sırasında yaptığı değerlendirmelerde “TKDK olarak destek verdiğimiz projelerin faaliyete geçmiş olması bizlerin en büyük sevincidir. Çağrı ilanları ve başvuru işlemleri derken ödeme talep paketleri ile son düzlüğe girdik ve artık işin nihayetine ulaşmış bulunuyoruz. Faaliyete geçen AB standartlarındaki bu işletmeler sadece TKDK’nın değil Kars’ın da gururu olmuşlardır. Kırsal kalkınmayı hak ettiği şekilde burada uygulamaya çalışıyoruz. Karslının karnı Kars’ta doysun istiyoruz. Kars’ı göç veren şehir olmaktan kurtarmak adına bizler projeleri desteklemeye devam edeceğiz.” dedi.

TKDK’nın çıktığı son çağrı olan 15. Başvuru Çağrı döneminde en çok proje alan illerden biri olduklarını hatırlatan Ömer Balun “Destek verdiğimiz her proje bir yatırım demektir. Yatırım istihdamdır, iştir, aştır.” dedi. İl Koordinatörü Balun, TKDK’nın destekleri ile projelerin hayat bulmaya ve Kars’ın da kalınmaya devam edeceğini ifade etti.

tkdk-kars-il-koordinatorlugu’nden-isletmelere-ziyaret-(4).jpgtkdk-kars-il-koordinatorlugu’nden-isletmelere-ziyaret-(1).jpgtkdk-kars-il-koordinatorlugu’nden-isletmelere-ziyaret-(2).jpgtkdk-kars-il-koordinatorlugu’nden-isletmelere-ziyaret-(3)-001.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler