Tomarlı’daki Güler Ailesi’nin ölen çocuklarının otopsi raporları bekleniyor

Tomarlı’daki Güler Ailesi’nin ölen çocuklarının otopsi raporları bekleniyor

Kars’ın Arpaçay İlçesi’nde Hacı ve Zeynep Gümler çiftinin 3 çocuğunun birer ay aralıklarla uykuda hayatını kaybetmesi olayının aydınlığa çıkarılması için otopsi raporları bekleniyor.

Konuyla ilgili açıklama yapan Arpaçay Kaymakamı Faruk Erdem, “İlk ölüm gerçekleştikten sonra tabi ikinci ölüm gerçekleşiyor. İlk ölümü aile doğal ölüm olarak karşılıyor. İkinci ölümde ilk ölümle aynı şekildeş, uykuda gerçekleştiği için bir şüphe doğuyor. Savcı tarafından otopsi için Erzurum’a gönderiliyor. Tabi böyle bir olay olunca bizde müdahale etmek zorunda kaldık. Özellikle sosyal inceleme arkadaşlarımızı incelemeye gönderdik. Erzurum Bölge Eğitim Araştırma Hastanesi’nde sağlık taramasından geçmesini sağladık. Bu süreç devam ederken üçüncü ölüm meydana geldi. Bu ölümde diğer iki ölüm gibi gerçekleşti. Bu da olunca ölen üçüncü çocuk da otopsiye gönderildi.” dedi.

Anne ve babanın ikinci çocuğun ölümünden sonra Erzurum Bölge Eğitim Araştırma Hastanesi’nde kontrolden geçirildiğini belirten Kaymakam Erdem, “Biz aile ile ilgili araştırma yaptık. Ama onlarda gelmediği için elimizde herhangi bir ipucu yok. Bu ölümlerin neden kaynaklandığı hakkında elimizde net bir bilgi yok. Biz bu aile hakkında, ölümler hakkında ailenin Erzurum’daki sağlık taraması raporlarını da aldıktan sonra net bir bilgi edinebileceğiz.” diye konuştu.

Kaymakam Erdem, Cumhurbaşkanlığı Basın Müşavirliği’nin konunun takipçisi olduğunu da belirterek, “Eğer tedavisi olmazsa, bir çare bulunmazsa biz aile reisi ile görüştük Ankara’ya tedaviye yollayacağız. Süreci şuan yerel ve ulusal basın olsun, siyasetçiler olsun herkes takip ediyor. Şuan ülkenin gündemine düştü. Cumhurbaşkanlığı Basın Müdürlüğü de olayın takipçisi. Onlarda bizden sık sık bilgi aldılar, konuyla ilgili olarak. Aynı şekilde sayın Vali’miz olayın üzerinde hassasiyetle duruyor. Ailenin psikolojik durumu şuanda çok zor. Psikoloji doktorlarımız şuan aileye destek veriyor. Aile eve girmek istemiyorlar haliyle 3 tane evlatları orada vefat etti. Bu açıdan süreç çok yönlü devam ediyor. Bir noktaya ulaşabileceğimize inanıyorum. Aile 3. ölümden sonra bizden bir ev istedi. Bizde Arpaçay Belediyesiyle olarak köyün başka bir mahallesinde kendilerine50 m2 bir ev yapacağız. Şuan net bir bilgi yok her şey otopsi sonucundan ibaret değil. Tabi sağlık raporları da göz önüne alınacak. Biz ilk ölümde de ikinci ölümde de aileye taziyeye gittik. Tabi ikinci ölümde aileyi Erzurum’a gönderdik. Ama üçüncü ölümde gelince bizi derinden sarstı. Tabi üçüncü ölümden sonra ailenin de bir takım talepleri oldu. Onları da yerine getireceğiz.” şeklinde konuştu.

4 çocuklu Hacı Güler (35) ve Zeynep Güler’in (25), 3.5 yaşındaki kızları Aybüke Güler 21 Şubat’ta, 5 yaşındaki Enes Güler 7 Nisan’da, Gözde Güler (5 aylık) 21 Mayıs’ta uykularında hayatını kaybetti. Aile, 6.5 yaşındaki çocukları Irmak Güler’in benzer bir durumda hayatını kaybetmesinden endişe duyuyor ve Irmak’ın kurtarılmasını istiyor.

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler