Tonbul Kars’ta

Tonbul Kars’ta

-TONBUL, “MEMUR SEN, ÜYELERİNİN HAK VE MENFAATLERİNİ KORUMAKLA BİRLİKTE, ÜLKEMİZDE VE ÜLKEMİZ DIŞINDAKİ MÜSLÜMAN COĞRAFYASINDA GELİŞEN OLAYLARA KARŞI DUYARSIZ KALMAMAKTADIR.”

Tonbul, Kars’ta şube başkanları ile bir araya geldi

-TONBUL, “MEMUR SEN, ÜYELERİNİN HAK VE MENFAATLERİNİ KORUMAKLA BİRLİKTE, ÜLKEMİZDE VE ÜLKEMİZ DIŞINDAKİ MÜSLÜMAN COĞRAFYASINDA GELİŞEN OLAYLARA KARŞI DUYARSIZ KALMAMAKTADIR.”

Memur Sen Genel Başkan Yardımcısı ve Enerji Bir - Sen Genel Başkanı Hacı Bayram Tonbul, Kars’ta konfederasyonlarının il ve şube başkanları ile bir araya geldi.

Başkan Tonbul, Memur Sen Kars İl Başkanlığında, Memur Sen Kars İl Başkanı Ebubekir Keleş, Sağlık Sen Kars Şube Başkanı Hasan Yazıcı, Eğitim Bir Sen Şube Başkanı Mahmut Kaan İlgar, Birlik Haber Sen İl Başkanı Hakan Tan ve Enerji Bir Sen İl Başkanı Cafer Şamgar ve yardımcısı Ayhan Yiğit ile bir süre sohbet etti.

Daha sonra da gazetecilere açıklama yapan Memur Sen Genel Başkan Yardımcısı ve Enerji Bir - Sen Genel Başkanı Hacı Bayram Tonbul, Memur Sen’in üyelerinin hak ve menfaatlerini korumakla birlikte ülkemizde ve ülkemiz dışında gelişen olaylara duyarsız kalmadığını kaydetti.

Memur Sen’in son yıllarda yaptığı bazı faaliyetleri de anlatan Tonbul, ülke gündemine ve İslam coğrafyasında yaşanan savaş ortamını da masaya yatırdı.

Tonbul açıklamasında, kamu personeli danışma kurulu ve toplu sözleşme görüşmelerinin arkasında kamu personeli danışma kurulunda gündeme getirilen konulardan bazılarının kanun olarak çıkartılması için Memur Sen olarak bu konunun takipçisi olduklarını söyledi.

Hükümet tarafından görüşülmekte olan Torba Yasanın 6 - 7 madde geçtiğini fakat torba yasanın onaylanması sonucu ekim ayına kalan bazı maddelerinin de olduğunu dile getiren Tonbul: “Bunlardan bir tanesi bilindiği üzere aday memurlar adaylık sürelerinde herhangi bir ceza alırsalar memuriyetle ilişkileri kesiliyordu. Bundan sonra aday memurlar, uyarma ya da kınama cezası aldıklarında ilişkiyi kesme olmayacak. Bundan daha ağır cezalar alırsalar eğer memuriyetten ilişkileri kesilmiş olacak. Diğer konu kamuda araştırmacılar var. Özelleştirme sonucunda eğer kurumlarının kapatılması sonucunda diğer kamu ve kamu kuruluşlarına girer. Araştırmacılar mali ve sosyal haklarından sıkıntılar vardı. Bunlar bir nebze müdür yardımcısıyla eşitlenerek daha öte çözüldü. Ama birde idareci pozisyonunda olup ta araştırmacı kadrosunda atanan arkadaşlar var. Yani mimar, mühendis, doktor gibi daha önce kamu kurumlarında görev yapan daire başkanı ve yukarısındaki arkadaşlar isteseler de kanun gereği kendi unvanlarına yani daha önce itiraz etmiş oldukları mühendis, mimarlık görevlerine atanamıyordu.  Yeni kanunla birlikte bu arkadaşlar eğer isterseler koruma yasanın çıkardığı bu kanunla daha önceki görevlerine de atanmış olacaklar. Büro hizmet kurulumuzda en fazla sıkıntısını çektiğimiz konulardan bir tanesi de adliye çalışanlarının fazla mesai problemiydi. Fazla mesai problemi bu şekilde çözülmüş olacak. Bizim hizmet kolumuzda çok yaygın olmamakla birlikte Sümer Holding’te çalışan arkadaşlarımızla memurlarda olmayan bir uygulama yapılıyordu ki bu uygulamalardan bir tanesi işsizlik parası kesilmesi. Bu 657 ye tabi personelde de yapılıyordu bu ortadan kalkmış oldu. Diğer konuda 1942 yılında çıkarılan nöbetçi memurluğu kanunu kanun olarak ortadan kalkmış oldu.  Kamu kurum ve kuruluşlarında artık bundan böyle memurlara nöbet tutturulmayacak.” Dedi.

MEMUR SEN OLARAK FİLİSTİN’E YARDIM ELİ UZATACAĞIZ

Memur Sen, üyelerinin hak ve menfaatlerini korumakla birlikte ülkemizde ve Müslüman ülkelerde gelişen olaylara da duyarsız kalmadıklarına da dikkat çeken Tonbul, “60 yıldan bu yana Filistin’de yaşananları bütün dünya yakından takip ediyor. Son günlerde de Gazze’de yaşananlar nedeniyle Memur Sen Filistin’e bir yardım kampanyası düzenledi.  Hedefimiz inşallah bölgede kalıcı ateşkes sağlandıktan sonra orada bir okul veya bir hastane yapacağız. Ayrıca teknik personel ihtiyaçları olduğu şeklinde de talepler geldi. Elektrik teknisyeni ve sıhhi tesisat ustalarını Memur Sen olarak oraya götürmeyi düşünüyoruz. Mısır Hükümeti ile de istişare içerine girdik. Çünkü Filistin’e giriş sadece Mısır sınırından yapılabilmektedir. Ayrıca yine diğer İslam coğrafyasındaki yaşanan olaylar da malumunuzdur. Türkiye’ye sığınan ve orada kalan Suriyelilere de Memur Sen olarak yardım ediyoruz. Daha önce de Harakan ve Somali’ye yaptığımız yardımları, komşularımıza da yapacağız.” Şeklinde konuştu. 

TÜRK HALKI, İLK KEZ KENDİ CUMHURBAŞKANINI SEÇTİ

Türkiye’de Cumhuriyet tarihinde cumhurbaşkanın ilk kez halk tarafından seçildiğini de dile getiren Tobul, gazetecilere yaptığı açıklamada ayrıca: Bunun sonuçlarını da önümüzde ki günlerde göreceğiz. Çünkü seçilmiş bir cumhurbaşkanı, yüzde 52 oy oranıyla seçildi. Bizim sendika yönetim biçimimizde de bazı farklılıklar oluşturulacak. Bunu biz söylemezsek te sosyal medya ve köşe yazarları tarafından da dile getiriliyor. Yarı başkanlık sistemine fiilen geçilmiş bir durum yaşanacak. İnşallah bu hükümetle, Cumhurbaşkanı arasında bir çatışma konusu olmaz ve aksine uzlaşma olur. Ülkemiz içinde hayırlı olmasını diliyoruz.  Bence en önemlisi ülkemiz olarak çok güzel bir seçim süreci geçirdik. Demokratik olgunlukla seçim yapıldı. İnşallah bundan sonra da ülkemizde daha iyi seçimler olur.

ANKARA DA BİR DİZİ EYLEMLER GERÇEKLEŞTİRDİK

Geçtiğimiz hafta Ankara’da Memur Sen olarak bir takım eylemler gerçekleştirdik. Aynı soydan gelmemiz hasebiyle Doğu Türkistan’da ki 20 Milyon insana yapılan bir işkence var. Burada Ramazan ayında, memurların ve öğrencilerin oruç tutmaları yasaklandı. Yani burada ibadet hürriyetine müdahale edildi. Oruç tutan öğrencileri ve memurlar en ağır cezalara çarptırılıyor ve hatta idam kadar büyük olaylarda yaşandı.  Bunları telin etmek için Ankara’da Çin Büyükelçiliği önünde eylem yaptık. Filistin’de yaşanan olaylar ile ilgili olarak ta İsrail Büyükelçiliği önünde eylem yaptık.

ANAYASA REFERANDUMUNA ÖNCÜLÜK ETTİK

Memur Sen olarak anayasa değişikliğinde de “yetmez ama evet” diyerek Türkiye’de Anayasa Referandumuna öncülük ettik.  Yine Türkiye’de bir sivil toplum örgütünün ilk kez yapmış olduğu 13 milyon imza kampanyasıyla kamuda serbest kıyafet, yani kamuda başörtüsü özgürlüğü için de mücadele ettik. Ve bu gün kızlarımız, eşlerimiz ve bazılarımızın anneleri başlarını örterek Allah’a olan inançları gereği başlarını örtüler.” kha

Önceki ve Sonraki Haberler