Toplu iş sözleşmesi imzaladı

Toplu iş sözleşmesi imzaladı

Belediye iş sendikası ile Sarıkamış belediyesi arasında toplu iş sözleşmesi imzalandı.

Toplu iş sözleşme töreni Sarıkamış Belediye Başkanı Göksal Toksoy’un makamında yapıldı.
Törende, Belediye İş Sendika Başkanı Himmet Bozan, Başkan Toksoy ile anlaşmaya vardı.
Burada konuşan Başkan Toksoy, Belediye iş sendikası şube başkanı Himmet Bozan ile 2015 yılı için 50 kadrolu işçiyi ilgilendiren toplu iş sözleşmesini imzaladıklarını söyledi.
15 ay önce göreve geldiğinde işçilerin birikmiş ikramiyeleri olduğunu belirten Toksoy, şöyle konuştu: “Biz yaklaşık 500 bin lira olan bu birikmiş ikramiyeleri 2-3 ay içerisinde işçi arkadaşlarımıza ödedik. Belediyede iş kadroyla yapılır. Belediyede İşçi ve memur arkadaşlarımız bizim için çok değerli. Çünkü iş kadroyla yapılır. İş makineleri araç gereçle yapılır. Biz bunu bildiğimiz için, biz işçi arkadaşlarımızı mutlu edersek, haklarını zamanında ödersek, bu arkadaşlarımız evlerinde ve iş yerlerinde mutlu oldukları zaman bunların bize karşı, belediyemize karşı, Sarıkamış’ımıza karşı verimli bir şekilde çalışmalarını sağlamış olacağız. Biz bunun bilincinde olduğumuz için biz önce göreve geldikten sonra personelimizi mutlu etmek için onların birikmiş olan borçlarını ödedik. Daha sonra yeni araç gereç ihtiyacımız vardı 13 e yakın iş makinesi ve araç gereç aldık” diye konuştu.
İşçilerin eski iş makineleriyle çalıştıklarını ifade eden Toksoy, şöyle devam etti: “İş makineleri eski olduklarından dolayı tamir bakım masrafları fazlaydı, hem de müthiş derecede akaryakıt harcıyorlardı, yağ harcıyorlardı. Bunlarda belediyemize büyük bir külfetti. 11 ayda 700 bin lira tamir bakıma para ödedik. Biz hesap kitap yaptık 1,5 milyon krediyle 13 e yakın araç gereç aldık, aylık 32 bin lira taksit ödüyoruz. Personelimiz rahat etmeye başladı, iş verimimiz artmaya başladı, Sarıkamış’ın birikmiş sorunlarını da bu şekilde çözmeye başladık. Sözleşmeyi yaparken ben zaten belediyede daha önce Fen işleri müdürü olarak çalışıyordum. Ben arkadaşlarımın hepsini tanıyordum, arkadaşlarımızın hepsi iyi niyetli dürüst çalışkan insanlar. Tabi biz bu zammı yaparken hem belediyenin menfaatlerini hem de işçi arkadaşlarımız mağdur olmasın onlarda enflasyondan kayıplarını alsınlar ihtiyaçlarını görsünler diye sendika başkanımız Himmet beyle beraber ortalama yüzde 20 zam yaptık. İşçi arkadaşlarımızda memnunlar, bende onlardan memnunum. Tabi performansları, ücretlerinden memnun oldukları için verimli bir şekilde çalışıyorlar. Bende işçi personel arkadaşlarımdan memnunum, sendika başkanımız Himmet beye de yani bunu hakemler kuruluna götürmeden biz burada anlaşma yoluyla sağlamış olduk. Ben işçi arkadaşlarıma bu sözleşmenin 2015 yılı 1 yıllık sözleşmenin hayırlı uğurlu olmasını diliyorum.”
Belediye İş Sendikası şube Başkanı Himmet Bozan da yapmış olduğu konuşmasında, “Sendikamız ile Sarıkamış belediyemiz arasında yapmış olduğumuz toplu iş sözleşmesinde mutlu sona ulaştık. Emekten ve emekçiden yana koymuş olduğu tavırlarından dolayı sayın belediye başkanı Göksal Toksoy a sendikamız ve tüm üyelerimiz adına teşekkür ederiz” dedi. 

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler