Toplulaştırma çalışmaları başladı

Toplulaştırma çalışmaları başladı

Kars Barajı Sulaması 1. Kısım İnşaatı AT ve TİGH Projesi ile 333 bin 182 dekar toplulaştırma çalışmaları başladı.

Volkan KARABAĞ / KARS MANŞET

16.02.2017 tarihinde imzalanan Kars Barajı Sulaması 1. Kısım İnşaatı AT ve TİGH Projesi Kars merkeze bağlı Alaca, Ani, Arazoğlu, Atayurt, Ayakgedikler, Başgedikler, Bayraktar, Bekler, Büyükaküzüm, Esenkent, Hamzakerek, Kozluca, Küçükpirveli, Oğuzlu, Ortagedikler, Soylu, Tazekent, Üçbölük, Yalçınlar, Yağkesen ve Yılanlı; Akyaka ilçesine bağlı Duraklı, Geçitköy, İncedere, Kayaköprü, Kürekdere ve Şahnalar; Arpaçay ilçesine bağlı Büyükçatma, Carcıoğlu ve Kuyucuk köyleri olmak üzere toplamda 30 köyü kapsamaktadır. Toplamda 333 bin 182 dekar alanda sürdürülen AT ve TİGH hizmetleri kapsamında 5 köyde parselasyon planları 25 köyde ise 1. Askı çalışmaları tamamlandı. Bu çalışmalar sonucunda proje öncesi 11 bin 161 olan parsel adedi 7 bin 43 parsele düşürülmüş ve toplulaştırma oranı yüzde 37 oldu. Kasım 2019 itibariyle kalan 25 köyün parselasyon planları tamamlanarak tüm köylerde yeni parsellerin yer teslimlerinin yapılması hedefleniyor. Proje kapsamında toplam 922 km tarla içi yol planlanmış olup, 480 kilometre yolun reglajı tamamlandı.

KARS SELİM İLÇESİNE BAĞLI KÖYLER AT VE TİGH PROJESİ 2019 YILI SONUNA KADAR TAMAMLANACAK

Kars’ın Selim İlçesine bağlı 8 köyde 66 bin dekar arazi toplulaştırıldı.

2012 yılında başlanan projede 2018 yılı sonuna kadar Kars’ın Selim ilçesine bağlı Aşağıkotanlı, Çaybaşı, Oluklu, Tozluca, Bayburt, Akyar, Yukarıkotanlı, Benliahmet köylerinden oluşan 66 bin dekar alanda sürdürülen arazi toplulaştırma ve tarla içi geliştirme hizmetleri kapsamında parselasyon planlamaları tamamlandı. Proje kapsamında toplam 261,7 kilometre tarla içi yol açılmış olup, 2019 yılı sonunda projenin tamamlanması planlandı. 7 köyde tapu kontrolleri, 1 köyde kadastro kontrolleri ise devam ediyor.

ARDAHAN GÖLE 1. KISIM AT VE TİGH PROJESİ 2019 YILI SONUNA KADAR TAMAMLANACAK

Ardahan’ın Göle İlçesine Bağlı 16 Köyde 260 bin dekar arazi toplulaştırıldı.

2014 yılında başlanan projede 2018 yılı sonuna kadar Ardahan’ın, Göle ilçesi Arapaşen, Çardaklı, Çayırbaşı, Dengeli, Dölekçayır, Eskidemirkapı, Filizli, Gülistan, Hoştülbent, Karlıyazı, Sürügüden, Tahtakıran, Tellioğlu, Yanatlı, Yavuzlar ve Yenidemirkapı köylerinden oluşan 260 bin dekar alanda sürdürülen arazi toplulaştırma ve tarla içi geliştirme hizmetleri kapsamında bugüne kadar 10 köyün kadastro kontrolleri, 5 köyün ise tapu kontrolleri tamamlandı. 2019 yılı sonunda projenin tamamlanması planlandı.

toplulastirma-calismalari-basladi-(1).jpgtoplulastirma-calismalari-basladi-(2).jpgtoplulastirma-calismalari-basladi-(3).jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler