'Topluma Hizmet Uygulamaları'

'Topluma Hizmet Uygulamaları'

Kars Kafkas Üniversitesi (KAÜ) Eğitim Fakültesi Sınıf Öğretmenliği 3. sınıf öğrencileri 'Topluma Hizmet Uygulamaları' dersi kapsamında köylere fidan dikti.

Yabancı Diller Yüksekokul Müdür Yardımcısı Eğitim Fakültesi Sınıf Öğretmenliği Anabilim Dalı Başkanı Yrd. Doç. Dr. İlhami Ege’nin Kars Valiliği’nden temin ettiği fidanları, Merkez Çağlayan ve Aydınalan köylerinin okul bahçelerine öğrenciler ve köylülerinde desteğiyle dikti.

Çağlayan köyü ilkokulu bahçesine 50 fidan dikimi gerçekleştiren KAÜ öğrencileri okumakta oldukları sınıf öğretmenliği bölümünün köy okullarının şartlarını görerek çeşitli yorumlarda bulundular. Çağlayan Köyü ilkokul öğrencilerinin heyecanla izlemiş oldukları fidan dikimlerini Köyü sakinleri ve köy muhtarı Namidar Nayır’ın öğrencilere semaver çay, yöresel peynir ve börek ikramlarında bulunup dikmiş oldukları fidanları koruyacaklarını ifade ettiler.

Fidan dikimi ile ilgili açıklamalarda bulanan Yrd. Doç. Dr. İlhami Ege, “Biz sınıf öğretmenliği bölümü olarak, topluma hizmet uygulamaları dersi çerçevesinde bir farkındalık oluşturmak amacıyla yeşil köy projesi çerçevesinde köylerimize fidan ekimi gerçekleştiriyoruz. Ama şunun da farkındayız tabii ki hayvancılığın olduğu yerlerde ağaç dikimi biraz problemli oluyor. Onları daha sonra muhafaza etmek gerçekten sıkıntılı oluyor. Fakat yinede biz, köylüleri bu anlamda bilinçlendirmek amacıyla, evet hayvancılıkla yeşil bir arada olabiliyor. Bunu biz artık bilinçlendirmek istiyoruz. Bu konuda halkın bilinçlenmesini istiyoruz.Katkı sağlamak istiyoruz. Öğrencilerimizle birlikte buradayız. Yaklaşık biz burada iki köy var projemizde. Aydınalan Köyü de var  aynı şekilde her köyümüze 50 fidan düşünüyoruz. Tabii biz bunların takipçisi olacağız. Bir yıl sonra gelip ağaçlarımız hangi konuda bunları ziyaret edeceğiz. Muhtarımızın çayını içeceğiz bir taraftan da ağaçlarımızın bir yıl sonraki durumunu da görmek istiyoruz. Bize desteklerinden dolayı öncelikle Kars Valiliği ne, Vali Yardımcısı Musa beye ve köy muhtarına özellikle teşekkür ediyoruz. Kafkas Üniversitesi bize araç konusunda yardımcı oldu. Kendilerine teşekkür ediyoruz. İnşallah bu projemiz köyler tarafından da benimsenir.” diye konuştu

Çağlayan Köyü Muhtarı Namidar Nayır da şunları ifade etti:

“Hocamız İlhami Ege aradı. Bu günde gelip köyümüze ağaç dikiyorlar. Sağolsunlar, bizde elimizden gelen yardımı sağlamaya çalışıyoruz. Öğrenci arkadaşlarımız gelecek diye bizde burada hazır bulunduk. İnşallah köyler böylece yeşillenir, güzel olur. Ağaçlanmanın çok faydası var. Köye güzellik veriyor. Köyümüz zaten görünüm itibarıyla çok güzel ve bu ağaçlandırmadan sonra daha da güzel olacak.”

KAÜ Eğitim Fakültesi Sınıf Öğretmenliği Bölümü öğrencileri de Aydınalan Köyüne geçerek Aydınalan İlköğretim Okulu bahçesine de yağmur yağmasına rağmen fidan dikimine devam ettiler. Burada okul bahçesine 50 fidan dikerek Aydınalan İlköğretim Okulu öğretmenleriyle sohbet etme imkanı yakalayan Sınıf Öğretmenliği öğrencileri köy okullarında çalışma koşulları hakkında da bilgi sahibi oldular. Aydınalan köyü muhtarı Mehmet Bulut fidan dikimi için Kars Valiliği ve Kafkas Üniversitesi’ne teşekkür ederek mutlu olduklarını ifade etti. Fidan dikimini tamamlayan öğrenciler Topluma Hizmet Uygulamaları dersi sayesinde Kars köylerini görme fırsatı elde ettiklerini ve gelecekte köy okullarında da çalışabileceklerini belirterek KAÜ’ye şarkılar ve türküler eşliğinde dönüş yaptılar.

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler