Toprak Analizi Desteğinden Faydalanacak Çiftçilerin Dikkatine

Toprak Analizi Desteğinden Faydalanacak Çiftçilerin Dikkatine

ÇKS'ye kayıtlı, 50 dekar ve üzeri tarım arazisi olan çiftçilerimizden toprak analizlerini yaptıranların, gübre ve toprak analizi desteğini almaları için yapacağı başvurular 31 Aralık 2014 tarihine kadar uzatıldı.

Toprak Analizi Desteğinden Faydalanacak Çiftçilerin Dikkatine

ÇKS’ye kayıtlı, 50 dekar ve üzeri tarım arazisi olan çiftçilerimizden toprak analizlerini yaptıranların, gübre ve toprak analizi desteğini almaları için yapacağı başvurular 31 Aralık 2014 tarihine kadar uzatıldı.

Desteklemelerden Çiftçi Kayıt Sistemi’ne (ÇKS) dâhil olan, tebliğde belirtilen usul ve esaslara göre tarımsal faaliyette bulunan üreticilerin yararlanabileceğine dikkati çeken Kars Gıda, tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Dr. Hüseyin Düzgün, çiftçilere yıl içinde işledikleri, ÇKS’de kayıtlı tarım arazisi büyüklüğü dikkate alınarak mazot, gübre ve toprak analizi destekleme ödemesi yapılacağını ve dekara 2,5 TL destekleme verileceğini belirtti.

Düzgün, “ÇKS’ye kayıtlı, 50 dekar ve üzeri her bir tarım arazisinin gübre destekleme ödemesinden yararlanabilmesi için, Bakanlığımız tarafından yetkilendirilmiş laboratuvarlarda  30 Ekim 2014 tarihine kadar toprak analizi yaptıran üreticilerimizin EK-2 belgelerini 31 Aralık 2014 tarihine kadar İl Müdürlüğümüze teslim etmeleri gerekmektedir. Çiftçilerimiz, olası sıkışıklıklarla karşı karşıya kalmamaları için son günü beklenmeden toprak analizlerini yaptırmalılar” dedi.

Önceki ve Sonraki Haberler