Trafik kurallarına uyun, hayatınıza sahip çıkın!

Trafik kurallarına uyun, hayatınıza sahip çıkın!

Her yıl Mayıs ayının 2. haftası ülke genelinde kutlanan Karayolu Trafik Haftası kapsamında, bu yılda çeşitli etkinlikler düzenleniyor.

Tacettin DURMUŞ / KARS MANŞET

Kars il Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilecek etkinlikler kapsamında açılış programı 8 Mayıs 2018 günü (yarın) saat 10.00'da Halk Eğitim Merkezi Salonunda yapılacak.

Etkinlikte görevli bir komiser tarafından haftanın önemi ve trafik kurallarına uymanın önemi anlatılacak. Ardından da trafik haftası etkinlikleri kapsamında ortaokul ve liseler arasında yapılan Trafik Haftası konulu çeşitli dallarda yapılan yarışmalarda dereceye girenlere ödülleri verilecek. Programın son bölümünde düzenlenen kokteylde davetlilere ve protokol mensuplarına çeşitli ikramlarda bulunulacak.

5 Mayıs - 11 Mayıs tarihleri arasında düzenlenecek olan Karayolu Trafik Haftası kapsamında yol kullanıcıları için: “Heyyy büyükler, trafik kurallarına uyun.  Biz çocuklara örnek olun’. ‘Kurallarda hayat var’, ‘En değerli varlığınız hayatınızdır’. ‘Trafik kurallarına uyun, hayatınıza sahip çıkın’ şeklinde öneri ve uyarılar yer aldı.

Öte yandan il emniyet müdürlükleri tarafından her yıl hafta boyunca trafik düzeni ve güvenliği bakımından karayolunu kullananların eğitimindeki önemi vurgulamak, çeşitli kurum ve kuruluşların trafik eğitimine olan katkılarını arttırmak amaçlanır. Bu amaçla; Karayolları Trafik Yönetmeliğinin 170. Maddesine göre her yıl Mayıs ayının ilk cumartesi günü “Karayolu Trafik Güvenliği Günü”, bu günü takip eden hafta ise “Karayolu Trafik Haftası” olarak değerlendirilir.

Bu kapsamda, 06 –14 Mayıs 2017 tarihleri arasında “Karayolu Trafik Güvenliği Günü” ve “Karayolu Trafik Haftası” ile ilgili yapılacak etkinliklerin, “Uyduğumuz her trafik kuralı, birbirimize duyduğumuz saygının ifadesidir.” sloganıyla, “Trafikte Saygı” teması kapsamında, ülke genelinde olduğu gibi Kars’ta çeşitli etkinlikler düzenlenir. Kamuoyunun trafik güvenliğine yönelik duyarlılığının arttırılması, trafik kazalarının azaltılması ve trafik sorununa dikkat çekilmesi amacıyla da Kars’ta hafta boyu etkinlikler devam edecek.

trafik-kurallarina-uyun,-hayatiniza-sahip-cikin!-(1).jpgtrafik-kurallarina-uyun,-hayatiniza-sahip-cikin!-(2).jpgtrafik-kurallarina-uyun,-hayatiniza-sahip-cikin!-(3).jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler