Trafikte “Cep” Uygulaması

Trafikte “Cep” Uygulaması

Kars Emniyet Müdürlüğü trafik ekipleri, araçlarıyla seyir halindeyken cep telefonu kullanan sürücülere karşı hem uygulama yaptı hem de uyarılarda bulundu

Kars Emniyet Müdürlüğü trafik ekipleri, araçlarıyla seyir halindeyken cep telefonu kullanan sürücülere karşı hem uygulama yaptı hem de uyarılarda bulundu.
İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürlüğü ekipleri, trafik denetimlerinin yönünü bu defa cep telefonlarına çevirdiler. Seyir halinde cep telefon kullanan sürücülerin sayısındaki artış üzerine denetimlerini sıklaştıran ekipler benzer görüntülere yine rastladılar.
Ekipler, gerek seyir halinde yapılan denetimlerde gerekse belli dönemlerde gerçekleştirilen uygulamalarda, bütün uyarılara ve tatbik edilen cezalara rağmen araç sürücülerinin önemli bir kısmının, seyir halinde iken hala cep telefonu ile konuştuklarını tespit etti.
Emniyetten yapılan açıklamada, “Ülkemizde meydana gelen trafik kazalarının önemli nedenlerinden biri de sürücülerin seyir halinde iken cep telefonu ile konuşmalarıdır. Bu nedenle sürücüler trafik ekiplerince sık sık denetime tabi tutulmaktadır. Yapılan araştırmalar, sürücüler seyir halinde iken cep telefonu ile konuştuktan sonra telefonu kapatmalarına rağmen, etkisinin 15 dakika daha devam ettiğini, dolayısıyla kaza riskinin telefonun kapanması ile ortadan kalkmadığını göstermiştir. Araç sürücülerinin, seyir halinde iken cep telefonu ile konuşmaları gerektiğinde, yolun sağında müsait bir yerde duraklamaları hem kurallara uygun bir davranış olacak hem de kendilerinin ve başkalarının can güvenliklerini tehlikeye atmamış olacaklardır. İl Emniyet Müdürlüğü olarak vatandaşlarımızın, meydana gelen kazalar sonunda oluşan can kayıplarını ve maddi zararları da göz önünde bulundurarak, trafik kurallarına karşı daha duyarlı davranmalarını bekliyor ve bütün yol kullanıcılarına kazasız ve hayırlı yolculuklar diliyoruz.” denildi.

Önceki ve Sonraki Haberler