Trafikte Türk Kültürü!

Trafikte Türk Kültürü!

Artık, sürücü kurslarında ‘Türk kültürü’ ders şeklinde anlatılacak. Söz konusu projeyle trafikte agresifliğin önüne geçilmesi hedefleniyor. Bu projeyle birlikte ehliyet alacaklara öncelikli olarak trafik adabı öğretilecek.

Uzun vadeli yatırım olarak görülen projenin trafikte 10-15 yıl sonra meyvesini vereceği hesaplanıyor. Dersin içinde konu olacak kültürle trafik kazalarının da minimum seviyelere düşürülmesi hedeflenirken, bu sistemle birlikte trafikte Ocak 2016 itibarıyla yeni bir dönem başlayacak.

Yeni sistemle birlikte ehliyet alma zorlaşırken ilkyardım, motor ve trafik derslerine ilave olarak bir de trafik adabı dersi eklenecek. Eklenen bu trafik adabı dersiyle sürücü adayları Türk kültürü, örf ve adetlerinden de hayatına olumlu şekilde yansıyacak bilgiler öğrenecek. Verilecek bu dersle birlikte uzun vadede trafik terörünün de önüne geçilmesi planlanıyor.

Dünyada trafik eğitiminde olmayan bir yeniliğe imza atılırken, yeni yılla birlikte ehliyet almak isteyen kursiyerler de bu derse tabii tutulacak. Yeni başlayacak bu sistemle ilgili bilgi veren Doğu Anadolu Sürücü Kursları Dernek Başkanı Azat Ceyhan, AB standartlarında dahi olmayan bir şeye imza atıldığını belirtti. Ceyhan, trafik kültürünün özümsenmemesinden ve bu noksanlıktan dolayı kazaların meydana geldiğini aktardı.

Dernek Başkanı Azat Ceyhan, Trafik adabı dersiyle can ve mal kayıplarını minimize etmeyi amaçladıklarını ifade ederek, “İnsan merkezli bir sürücü eğitimi veriyoruz. Sadece kuralları öğreten değil, trafikte paylaşım kültürünü geliştiren, birlikte olmayı, trafik ortamını beraber kullanmayı önceleyen bir anlayış. Bu da trafik adabı dersiyle başlıyor. Sınavlardaki başarılarını gerçek hayata her anlamıyla yansıtabilen, araç kullanmasını iyi bilen ve trafikte emniyetli kullanabilen insanları yetiştirme amacındayız.” şeklinde konuştu. kha

Önceki ve Sonraki Haberler