TSK'dan Türk jeti açıklaması!

TSK'dan Türk jeti açıklaması!

Genelkurmay Başkanlığı, Suriye tarafından uluslararası sularda düşürülen Türk jetinin enkazı üzerinde çalışmaların sürdüğünü açıkladı.

Açıklamada, su yüzeyinden toplanan malzemeler üzerinde petrol türevi herhangi bir yangın başlatıcı ve hızlandırıcı madde profiline, organik ve inorganik patlayıcı madde artığına ve herhangi bir mühimmata ait olduğu değerlendirilen bir bulguya rastlanmadığı bildirildi.

 

Uluslararası hava sahasında Suriye tarafından düşürülen Türk jetinin enkazını arama kurtarma faaliyetleri konusunda internet sitesinden yazılı bir açıklama yapan Genelkurmay Başkanlığı, arama ve kurtarma faaliyeti sırasında su yüzeyinden toplanan malzemeler, Jandarma Kriminal Daire Başkanlığı tarafından incelendiği belirtildi. Jandarma Kriminal Daire Başkanlığı tarafından hazırlanan rapora göre, malzemeler üzerinde petrol türevi herhangi bir yangın başlatıcı ve hızlandırıcı madde profiline, organik ve inorganik patlayıcı madde artığına ve herhangi bir mühimmata ait olduğu değerlendirilen bir bulguya rastlanmadığının kaydedildiği açıklamada, ayrıca Hava Kuvvetleri Komutanlığı tarafından elde mevcut parçalar ile halen deniz dibinde bulunan parçaların kamera görüntüleri üzerindeki teknik incelemenin devam ettiği ifade edildi.

-ENKAZ ARAMA ÇALIŞMALARI DEVAM EDİYOR-

Uçağın enkazının aranması ve kurtarılması faaliyetlerine Deniz Kuvvetleri Komutanlığı ve Sahil Güvenlik Komutanlığına ait 4 adet askeri gemi ile devam edildiği kaydedilen açıklamada, "Bu kapsamda, belirlenen ilave alanlarda, TCG ÇEŞME hidrografi gemisi tarafından dip taraması faaliyeti icra edilmektedir. NAUTILUS araştırma gemisinin, kamera sistemindeki arıza nedeniyle bölgeden ayrılması üzerine, deniz dibinde tespit edilen ve halen çıkarılamayan parçaların denizden çıkarılması için yeni imkânların araştırılmasına başlanmıştır" denildi. Açıklamada ayrıca, düşürülen RF-4 uçağı ile ilgili bilgilerin bugüne kadar doğru ve tam bir şeffaflık içinde kamuoyu ile paylaşıldığı belirtilerek bundan sonra da aynı şekilde paylaşılmaya devam edileceği ifade edildi. 

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler