TŞOF Başkanı Apaydın’dan Ulaştırma Bakanı Ahmet Aslan’a Ziyaret

TŞOF Başkanı Apaydın’dan Ulaştırma Bakanı Ahmet Aslan’a Ziyaret

TŞOF Başkanı Fevzi Apaydın ile Genel Sekreteri Enver Yeniçeri, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan’ı ziyarette bulundu.

Apaydın, ziyarette karayolu üzerinde taşıma faaliyetlerinde bulunan şoför esnafı ve yol geçişlerindeki denetim ile ilgili taleplerde bulundu.

Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu (TŞOF) Başkanı Fevzi Apaydın, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Aslan’a yaptığı ziyarette şu taleplerde bulundu: “Denetim konusunda daha duyarlı olunmalı, özellikle turizm yetki belgesiz araçlarla iştigal alanı dışında çalışanlar nedeniyle esnafımız mağdur oluyor. Otoyol ve köprü geçişlerinde sistemden kaynaklı yanlış okumalar olup taşımacı esnafımız zor durumda kalıyor. D ve B türü yolcu taşıması ile ilgili yetki belgelerine otomobiller eklenmemeli, ayrı değerlendirilmeli. Şehir içi yük taşıması yapan kamyonetlere tahsisli veya sıralı plaka verilmeli. Çünkü tek renk olması denetim açısından daha uygun olacaktır. Taşıma sektöründeki esnafımıza yetki belgelerini bağlı odalarımızı yetkilendirerek bizlerin vermesi için Federasyonumuza yetki devri sağlanması daha uygun olacaktır. Son olarak K belgelerinin varislerine intikalinde gerekli kolaylık sağlanmalıdır.”

Federasyon olarak “Karayolu Taşıma Yönetmeliği” ile değişiklik tekliflerini Karayolu Düzenleme Genel Müdürlüğüne de sunduklarını belirten Apaydın, ziyaretin olumlu geçtiğini ve kısa sürede Bakan Arslan’ın taleplerine olumlu geri dönüşler sağlayacağına inandığını söyledi. 

Önceki ve Sonraki Haberler