'TÜİK, Valilik Bünyesine Alınacak'

'TÜİK, Valilik Bünyesine Alınacak'

Kars Valisi Eyüp Tepe, Kars'ta 19 Mart 2014 günü TÜİK'te yaşanan üzücü olayların kent tarihinde ilk kez vuku bulduğunu belirterek bunun kentte hiç olmamış, görülmemiş bir olay olduğunu söyledi.

'TÜİK, Valilik Bünyesine Alınacak'

Kars Valisi Eyüp Tepe, Kars’ta 19 Mart 2014 günü TÜİK’te yaşanan üzücü olayların kent tarihinde ilk kez vuku bulduğunu belirterek bunun kentte hiç olmamış, görülmemiş bir olay olduğunu söyledi. Bu olayda şehit olan 6 TÜİK personelinin ailelerine yardım kampanyası başlatıldığını da ifade eden Vali Tepe, kurum geçici bir binaya taşındığı fakat ileride Adliye binasına alınarak Valilik bünyesine katılacağını da sözlerine ekledi.

KARS’TA HİÇ OLMAMIŞ, GÖRÜLMEMİŞ BİR OLAY YAŞANDI

Vali Tepe, “O elim olayı hepimiz bizzat yaşadık. Sizlerde, bizlerde yaşadık. Kars’ta hiç olmamış, görülmemiş bir olay yaşandı maalesef. Bu manada bu olayın acısını en derin noktada hissediyoruz. Bu arkadaşlarımızın tabi ki bu tramvayı atlatmaları bugün den yarına mümkün değil. Ama atlatabilmeleri için bu açıdan olabilecek her türlü almaya çalışıyoruz. O binada hizmet vermelerini istemedik. Ve hemen eski belediye binasında makam katının olduğu katı o arkadaşlarımıza tahsis ettik. Oraya yeni mobilyalar alındı. Burada ki hiçbir malzeme gitmedi o tarafa. Burayı da yapıp mal sahibine teslim edeceğiz. Burayı da bu şekilde bırakmayacağız.” dedi.

HAYAT DEVAM EDİYOR

Aile Sosyal Politikalar Bakanlığımız aracılığıyla psikologlar getirildiğini ve TÜİK çalışanlarına destek olmak için çalıştıklarını anlatan Vali Tepe, “Arkadaşlarımıza yardımcı olmak üzere başka bölgelerden ve Ankara’dan destek elemanları getirttik. Onlar şuanda destek oluyorlar. Ayrıca Aile Sosyal Politikalar Bakanlığımız aracılığıyla psikologlar getirttik. Nedret hoca diye bir hocamız geldi. O hem çalışanlar hem burada ki diğer kamuoyunun yakından takip ettiği üzere bazı esnafımızla, öğretmenimizle bir bakıma onlarla sohbet etti. Amacı sohbet etmek değil tabi ki. Gözlemlemek, nedir ne değildir diye. Nedret hoca ve ekibi 3 gün kadar burada kaldılar. Analizlerde bulundular. Önümüzde ki hafta yeniden gelecekler. Tek tek orada ki arkadaşları dinlediler. Onların sıkıntılarını veya beklentilerini dinlediler. Kolay değil bu manada hepsini anlayışla karşılıyoruz. Yani yaşanan olay hakikaten insanın aklına gelince büyük bir travma yaşadıklarını kabul edebiliriz. Ama şu aşamada ben gidip gördüğümde şunu memnuniyetle müşade ettim. Belli ölçüde atlatmışlar. Çünkü hayat devam ediyor bunu söylemek lazım. Hep söylüyorum. Onlara da söylüyorum. Yani bugün bir can kaybımız var diye yarın onunla beraber bizde mezara gitmiyoruz. Hayatımız devamlı olan bir süreçtir.” açıklamasında bulundu.

TUİK’İ VALİLİK BÜNYESİNE ALACAĞIZ

Adliye binasının yeni yerine taşınmasıyla birlikte TÜİK’in de burada alınıp Valilik bünyesinde çalışmasını sağlayacaklarını söyleyen Vali Tepe, “Bu arkadaşlarımızın bir takım talepleri oldu. Onları yerine getirmek konusunda hem TUİK başkanlığı hem biz elimizden geleni yaptık. Bundan sonra da yapmaya devam edeceğiz. Arkadaşlar güvenlik istediler. Güvenlik görevlileri koyduk oraya. Şimdi mobese istiyorlar. Kamera sistemini kuracağız. Orada tabi çok uzun süre hizmet vermeyecekleri için oraya çok kalıcı bir hizmet yapmayacağız. Çünkü orası geçicidir. Temmuz- Ağustos gibi diyelim inşallah adliyenin boşalttığı yere alacağız TUİK’i. Yani valilik bünyesine alacağız. Dolayısıyla arkadaşlar biraz daha kendilerini güvende hissedeceklerdir diye düşünüyorum.” şeklinde konuştu.

ŞEHİT OLAN PERSONELİMİZİN AİLELERİ İÇİN YARDIM KAMPANYASI BAŞLATTIK

Vali Tepe, yardım kampanyasıyla ilgili de şöyle konuştu:

“Yardım kampanyası da başlattık. Tabi bunu daha ziyade personelimize değil de şehit olan personelimizin aileleri için başlattık. Bugün mesela olayın yaşandığı gün ve sonrasında o arkadaşlarımıza her türlü maddi manevi desteği verme konusunda elimizden geleni yaptık. Ama bizimde kendimize göre bir bütçemiz var. Bunu aşmamız mümkün değil. Biraz da böyle olayı sahiplenmek adına tabana yaymayı uygun gördük. Yani önemli değil. Her kes gücü kuvvetinde göre. Kimisi 5-10 verir, kimisi 5 bin verir. Kimisi 10 verir, kimisi 10 bin verir. O önemli değil. Önemli olan bunun tabana yayılması. Yani acıyı da paylaşabilmek adına, sıkıntıyı, derdi paylaşabilmek adına düzenlediğimiz bir kampanya bu.”kha

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler