TÜİK, Yeni Binasına Taşındı!

TÜİK, Yeni Binasına Taşındı!

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) Bölge Müdürlüğü, 19 Mart 2014 günü meydana gelen ve 7 kişinin ölümüyle sonuçlanan olayların ardından Atatürk Caddesi'ndeki yerinden taşınarak Eski Belediye Binasında hizmet vermeye başladı.

TÜİK, Yeni Binasına Taşındı!

-KARS VALİSİ EYÜP TEPE TÜİK ÇALIŞANLARINI ZİYARET ETTİ

-TUİK BAŞKANLIĞINCA ŞEHİT PERSONELLERİN AİLELERİ İÇİN TÜRKİYE ÇAPINDA YARDIM KAMPANYASI BAŞLATILDI

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) Bölge Müdürlüğü, 19 Mart 2014 günü meydana gelen ve 7 kişinin ölümüyle sonuçlanan olayların ardından Atatürk Caddesi’ndeki yerinden taşınarak Eski Belediye Binasında hizmet vermeye başladı.

Kars Valisi Eyüp Tepe, AK Parti Kars Milletvekili Ahmet Arslan, Emniyet Müdürü Ercan Çakmak TÜİK çalışanlarını yeni yerlerinde ziyaret ettiler.

Ziyaret ve TÜİK çalışanlarıyla ilgili Valilikçe yapılan çalışmalar ise basın açıklamasıyla kamuoyuna duyuruldu.

Alilikten konuyla ilgili yapılan açıklama şöyle;

19 Mart 2014 tarihinde ilimiz Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) Bölge Müdürlüğünde meydana gelen elim olayla ilgili olarak Valiliğimiz ve Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) Başkanlığınca yapılan çalışmalar başlıklar halinde aşağıda belirtilmiştir.

TÜİK Bölge Müdürlüğü eski ve yeni hizmet binasına yönelik yapılan çalışmalar kapsamında;

-TÜİK Bölge Müdürlüğü’nün Atatürk Caddesi’nde bulunan eski hizmet binasının kira sözleşmesinin fesih işlemlerine başlanılmış olup, bina tahliyesinin yapılarak mülk sahibine teslimi ve eski haline dönüştürülmesi için tadilata alınmıştır.

-TÜİK Bölge Müdürlüğünün eski hizmet binasındaki Bölge Müdürlüğü odaları ve kullanılmayacak durumdaki ofis malzemelerinin hurdaya ayrılmış, yeni hizmet binası yeni alınan mobilya ve ofis malzemeleri ile teşrif edilmiş, iş ve işlemlerin sorunsuz yürütülmesi amacıyla binaya yeniden elektrik, telefon ve internet hatları çekilmiştir.

-TÜİK Bölge Müdürlüğü kütüphane envanterine kayıtlı olan 1512 adet kitap, Kafkas Üniversitesine teslim edilmiştir.

-Türkiye İstatistik Kurumu Başkanlığı ve Kars Belediyesince imzalanan protokol ile Kars Belediyesi eski hizmet binası TÜİK Bölge Müdürlüğüne tahsis edilmiştir.

-TÜİK Bölge Müdürlüğü yeni hizmet binasında, güvenlik sistemi kurulmuş olup, binada güvenlik güçleri görevlendirilmiştir.

-TÜİK Bölge Müdürlüğü, raporlu olan personeller haricinde tüm çalışanları ile birlikte 31 Mart Pazartesi günü itibari yeni hizmet binasında hizmet vermeye başlamıştır.

-TÜİK Bölge Müdürlüğünce, fiyat, bütçe, işgücü ve sektörel eğilim araştırmaları için alan uygulanmasına başlanmış olup, diğer araştırmaların alan organizasyonu yapılmıştır.

Meydana gelen olayda mağdur olan personel ve ailelerine yönelik çalışmalar kapsamında;

-Elim olayda görev şehidi olan personel yakınlarımızın kurumdaki maaş, istihdam, ödenek ve diğer haklarına yönelik işlemler yapılmış olup, Valiliğimiz ve Türkiye İstatistik Kurumu (TUİK) Başkanlığınca şehit personellerimiz aileleri için Türkiye çapında yardım kampanyası başlatılmıştır.

-Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığınca görevlendirilen Psikologlar, tüm personelle birebir ve toplu görüşmeler yaparak moral ve motivasyon açısından personele gerekli destek sağlanmıştır.

-Bir TÜİK Başkan Yardımcısı ve bir Vali Yardımcısı şehit ve mağdur ailelerimizin tüm sorunları ile ilgilenmeleri ve takibi konusunda görevlendirilmiştir.kha

Önceki ve Sonraki Haberler