Turistik Doğu Ekspresi Kars’a doğru yola çıktı

Turistik Doğu Ekspresi Kars’a doğru yola çıktı

Turistik Doğu Ekspresi, tarihi Ankara Garı’ndan son durak serhat şehri Kars’a doğru ilk seferine uğurlandı

Volkan KARABAĞ / KARS MANŞET

Tarihi Ankara Garı’nda gerçekleştirilen törenin ardından Turistik Doğu Ekspresi dün saat 19.55’te son durak Kars’a doğru ilk seferine uğurlandı.

65. Dönem Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Kars Milletvekili Ahmet Arslan ile Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu Başkanı Kars Milletvekili Prof. Dr. Yunus Kılıç, Turistik Doğu Ekspresi’nin seferlere başladığını anımsatarak, “Son durak, sınır taşı, tarihi değerleri ve muhteşem tabii güzellikleriyle serhat şehri olan Kars’a sefer yapan mevcut Doğu Ekspresi’ne olan talepler oldukça artmıştır. Büyüleyici güzelliklere sahip olan şehrimizi görme arzusunun her geçen gün arttığı bir dönemde, bilgilendirmelerimizin ışığında Kültür ve Turizm Bakanlığı ve Ulaştırma Bakanlığının olumlu yaklaşımları sonucu ikinci bir Turistik Doğu Ekspresi sefere başlamıştır.” dediler.

Arslan ve Kılıç yaptıklarını açıklamayı şöyle sürdürdüler: “Hemen her gün bizi arayıp Kars’a gitmek istiyorum, bilet bulamıyorum diyenlere de bir kolaylık getirirken, insanımıza ve yabancı misafirlerimize Anadolu’nun giriş kapısı, Harakani diyarı, şehitler şehri, serhat boyu Kars’ımızı da görme ve yaşama imkânı sağlayacaktır. Dünyanın en iyi rotalarının başında gelen Ankara – Kars arasında işlemeye başlayan Turistik Doğu Ekspresinin, güzergâhtaki bütün şehirlerimize ve ülkemize hayırlı olmasını diliyorum.”

Ankara – Kars – Ankara arası Turistik Doğu Ekspresi Seferi

 

Kapasitesi 120 kişi olan Turistik Doğu Ekspresi Seferi,

 

Ankara'dan pazartesi, çarşamba ve cuma; Kars'tan da çarşamba, cuma ve pazar günleri işletilecek tren, Ankara'dan saat 19.55'te, Kars'tan saat 23.55'te hareket edecek.

Turistik Doğu Ekspresi, yolcuların tarihi ve turistik yerleri ziyaret edebilmeleri için Ankara'dan Kars yönüne gidişte Erzincan, İliç ve Erzurum; Kars'tan Ankara yönüne gelişte ise Sivas'ın Divriği ve Bostankaya istasyonlarında bir süre bekleyecek.

Ankara-Kars arasındaki parkurunu, 32 saatte tamamlayacak Turistik Doğu Ekspresi, 2 hizmet, 1 yemekli ve 6 yataklı olmak üzere toplam 9 vagondan oluşuyor.

Tamamı yataklı vagondan oluşan tren 120 yolcuya kadar hizmet verebilecek. Bilet fiyatı ise 1 odada tek kişi seyahat edilmesi durumunda 400 lira, iki kişi seyahat edilmesi durumunda ise kişi başı 250 lira olarak belirlendi.

turistik-dogu-ekspresi-kars’a-dogru-yola-cikti-(3).pngturistik-dogu-ekspresi-kars’a-dogru-yola-cikti-(1).pngturistik-dogu-ekspresi-kars’a-dogru-yola-cikti-(2).pngturistik-dogu-ekspresi-kars’a-dogru-yola-cikti-(5).png

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler