‘Türk Edebiyatında İslami Söylem’

‘Türk Edebiyatında İslami Söylem’

Kafkas Üniversitesi’nde “Türk Edebiyatında İslami Söylem ve Ali Haydar Haksal” Konulu panel düzenlendi.

Kafkas Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü tarafından, “Türk Edebiyatında İslami Söylem ve Ali Haydar Haksal” konulu panel düzenlendi.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan panelde, Erzurum Atatürk Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Erdoğan Erbay, Yazar Ali Haydar Haksal ve Kafkas Üniversitesi Araştırma Görevlisi Azer Yavuz konuşmacı olarak yer aldı.

Prof. Dr. Necdet Leloğlu Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen panele; Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Haydar Yüksek, Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mükremin Özkan Arslan, Sağlık Bilimleri Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Ali Rıza Aksoy, Veteriner Fakültesi Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Muammer Tilki, Türk Dili ve Edebiyatı Bölüm Başkanı Doç. Dr. Mitat Durmuş ile çok sayıda akademik personel ve öğrenciler katıldı.

Doç. Dr. Mitat Durmuş’un açılış konuşmasının ardından Prof. Dr. Erdoğan Erbay’ın yönettiği panelde sırasıyla Araştırma Görevlisi Azer Yavuz “Ali Haydar Haksal: Söz ve Şiiriyet Üzerine”, Yazar Ali Haydar Haksal “İslam Düşüncesinin Batılı Düşünürlerdeki Görünümü” ve Prof. Dr. Erdoğan Erbay “Ali Haydar Haksal ve Kudüs” başlıklarıyla sunumlarını yaptılar. Ardından soru cevap şeklinde devam eden panel, Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Haydar Yüksek’in Haksal’a, Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mükremin Özkan Arslan’ın Erbay’a ve Doç. Dr. Mitat Durmuş’un Yavuz’a teşekkür belgesi takdim etmeleriyle sona erdi.

Panel sonrasında Ali Haydar Haksal, öğrenciler için kitaplarını imzaladı.

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler