Türk Eğitim-Sen Üyeleri Digor'da Buluştu

Türk Eğitim-Sen Üyeleri Digor'da Buluştu

Türk Eğitim-Sen Kars Şubesi Yönetim Kurulu Üyeleri, Digor Temsilciliği tarafından düzenlenen birlik ve beraberlik etkinliğine katıldılar.

 

Etkinliğe Türk Eğitim-Sen Kars Şube Başkanı Fahrettin Şimşekler, Şube Dış İlişkiler ve Basın Sekreteri Onur Güçtemur, Şube Teşkilatlandırma Sekreteri Ali Murat Namlı, Şube Mali İşler Sekreteri Yalçın Birdal, üyeler Tamer Baran ve Özgür Erdağı, Digor İlçe Temsilcisi İbrahim Topalşahin, İlçe Yöneticisi Memet Dinler ve Digor ilçe ve köylerinde görev yapan çok sayıda öğretmen ve eğitim çalışanı katıldı.

Toplantıya katılan TES Kars Şube Başkanı Fahrettin Şimşekler, Türk Eğitim-Sen'inin eğitim çalışanlarının haklarını ön planda tutan ilkeli ve dürüst sendikacılık yaptığını, doğru bildikleri yolda hız kesmeden emin adımlarla yürüyeceklerini söyledi.

TES Kars Şube Başkanı Şimşekler; “Türk Eğitim-Sen, Eğitim çalışanlarının haklarını savunan öncü sendikadır. Sendikacılık adına elde edilen kazanımların tamamına yakınının altında Türk Eğitim-Sen'in imzasını görmekteyiz. Türk Eğitim-Sen günü kurtarmanın peşinde değildir. Biz bu günden on yıllar sonrası için adımlar atmaktayız” dedi.

Ülkemizin ve bulunduğumuz coğrafyanın üzerinde büyük oyunlar oynandığınım belirten Şimşekler; “Türkiye bu oyunun bir aktörü konumuna sokulmak istenmektedir. İnsanlarımızın kutsal bildiği değerleri bilinçli olarak tartışmaya açılıp yıpratılmakta ve milletimizin sinir uçları yok edilmeye çalışılmaktadır. Bu bakımdan tüm eğitim çalışanlarına önemli görevler düşmektedir. Yandaşlık, menfaatçilik bir mikrop gibi her yanımızı kuşatmaktadır. Bu mikrop sarmalının içinde ilkeli ve dik duruş sergileyen siz eğitim çalışanlarını yürekten kutluyorum” diye konuştu.

Daha sonra söz alan üyeler, Digor'da eğitim çalışanı olarak yaşadıkları sıkıntıları anlattılar. Özellikle kalacak yer ve lojman sıkıntısını ve ulaşım sorununu gündeme getiren üyeler yine her sıkıntılarında olduğu gibi bu sıkıntıların çözümünde de Türk Eğitim-Sen'den yardım beklediklerini belirttiler.

Türk Eğitim-Sen Kars Şube Başkanı Şimşekler ise bu sorunların gerekli mercilere iletilerek, biran önce çözülmesi konusunda yardım isteyeceklerini belirtti.

Program yemek, ardından birlik ve beraberliğin bekası için yapılan yemek duası ve çay sohbetiyle devam etti. Türk Eğitim-Sen üyeleri Digor İlçesi’nde ayrılarak Kars’a döndüler.

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler