Türk Kamu Sen, 1 Mayıs'ta Kutlama Yapmayacak

Türk Kamu Sen, 1 Mayıs'ta Kutlama Yapmayacak

Türk Kamu Sen Genel Başkanı Önder Kahveci, Kars’ta bir açıklama yaparak, "Türk Kamu Sen, 1 Mayıs’ta kutlama yapmayacak” dedi.

Tacettin DURMUŞ / KARS 

Türk Kamu Sen Genel Başkanı Önder Kahveci, Kars’ta yaptığı açıklamada 1 Mayıs’ı, 13 Mart’ta Kızılay’da yaşanan hain saldırıda 37 vatandaşın yaşamını kaybettiği ve 125 vatandaşın da yaralandığı son patlamanın meydana geldiği yerde anma etkinliği yaparak geçireceklerini söyledi.

Ülkede son aylarda yüzlerce şehit verilemesi nedeniyle 1 Mayıs’ı davulu zurnalı kutlamayacaklarını belirten Kahvesi, Kızılay’da patlamanın meydan geldiği yere saat 11.00’da karanfiller bıraktıktan sonda basın açıklaması yaparak günü sonlandıracaklarını açıkladı.

Kars’ta yakın zamanda emekli olan sendika üyeleri ile Simer Otel’de yemekli toplantıda bir araya gelen Önder Kahveci, gazetecilere yaptığı açıklamada, Ülke gündemini de değerlendirdi.

Kahveci, beraberinde genel başkan yardımcıları, Türk Kamu Sen Kars İl Başkanı Erhan Sarıkaya ve Kültür Sanat-Sen Genel Başkanı Hasan Hüseyin Yılmaz ile birlikte sendikalarının hizmet kollarında çalışanlarını da ziyaret ederek bir dizi görüşmeler gerçekleştirdi.

Beraberindekiler ile birlikte Iğdır’a geçecek olan Türk Kamu Sen Genel Başkanı Önder Kahveci: “Türk Kamu Sen olarak bu yıl 1 Mayıs’ı, Ankara Kızılay’da yaşanan son hain terör saldırısında hayatını kaybeden vatandaşlarımızın anısına, patlamanın meydana geldiği yere kırmızı karanfiller bıraktıktan sonra basın açıklaması yapacağız. Emek ve Dayanışma Gününü, Sendika olarak davullu zurnalı değil de anma etkinliği şeklinde gerçekleştireceğiz. Çünkü son aylarda neredeyse her gün aralıksız olarak şehit cenazeleri geliyor ve yüreklerimizi yakıyor. Anaların gözyaşları dinmediği gibi toplumun her kesimi de derin acılar yaşıyor. Bu nedenle Türkiye Kamu Sen, gönlünce ve içi rahat olarak böyle bir kutlama yapamaz. İnşallah ilerleyen süreçlerde ve gelecek yıllarda bizler 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Gününü tüm bileşenlerimizle layıkıyla kutlarız. Bu sene şehitlerimize saygı duymak için böyle bir şekilde anmayı tercih ettik. 1 Mayıs’ta saat 11.00’da patlamanın gerçekleştiği alanda olacağız.” Dedi.  

Türk Kamu Sen Genel Başkanı Önder Kahveci daha sonra yakın zamanda emekli olan Sendika Üyeleri, Kars Eski Yeşil Kars Müdürü Erdoğan Karabağ ve diğer sağlık alanlarından emekli olan Ertürk Özmutlu, Ahmet Özteke ile Kemal Hatay’a çeşitli hediyeler vererek birlikte yemek yediler. 

turk-kamu-sen,-1-mayista-kutlama-yapmayacak-(2).jpgturk-kamu-sen,-1-mayista-kutlama-yapmayacak-(4).jpgturk-kamu-sen,-1-mayista-kutlama-yapmayacak-(3).jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler