Türk Kızılay'ı, 15 Temmuz'un Ardından Kars'ta da Sahada!

Türk Kızılay'ı, 15 Temmuz'un Ardından Kars'ta da Sahada!

Kızılay Genel Merkezi Yönetim Kurulu Üyesi Doğu Anadolu Sorumlusu Ahmet İşgüzar, 15 Temmuz darbe girişimin ardından Kars’a geldi.

Volkan KARABAĞ / karsmanset.com

Beraberinde Kızılay Genel Merkezi İnşaat Daire Başkanı Bekir Sıtkı Pekmezci ve Gönüllü İlişkiler Başkan Yardımcı İbrahim Tokyay ile birlikte, Kars Kızılay Başkanı Necati Dallı ve yönetim kurulu üyeleri ile bir araya geldi.

KARS KIZILAY ŞUBESİ BAŞARILI

Kızılay Genel Merkez Yönetim Kurulu Üyesi, Ahmet İşgüzar, Kars Kızılay Ekibi ile Çeltikov Oteldeki görüşmesinin ardından gazetecilere yaptığı açıklamada: “Kars bizim serhat illerimizdir. Kars aynı zaman da bizim göz bebeğimiz olan illerimizden bir tanesidir. Kars Kızılay Başkanı ve yönetimi, Kızılay tüzüğünde bulunan yönetmeliğin üstünde çalışmalar göstermektedir.” dedi.

KIZILAY HİZMET BİNASI REVİZE EDİLECEK

Kars’a geliş nedenini de açıklayan İşgüzar, “Tüm Doğu Bölgelerini geziyoruz ekibimiz ile beraber, Kars’a da geldik. En son eksikleri nelerdir, Genel Merkez olarak biz neler yapmamız lazım, ne gibi destekler yapmamız lazım diye istişarelerde bulunduk. 15 Temmuz darbe girişiminin akabinde Kars’taki Türk Kızılay’ı sahada neler yapıyor? Halklarımızın tabiî ki arasında ilk saatlerden itibaren eksikleri nelerdir? Bunları araştırmak ve üstümüze düşen görevi yapmak için Kars’a geldik. İl ve İlçe Başkanlarımızla eksikler hakkında karşılıklı oturup konuştuk, fikir alışverişinde bulunduk. Bundan sonra da ben Doğu Bölgesi Sorumlusu olarak sık sık geleceğim.” şeklinde konuştu.

KANA HER ZAMAN İHTİYAÇ VAR

Kars Belediyesinin kan çağrısını da dile getiren İşgüzar, “Bu ülkemizdeki olağanüstü hale geçmesi ile birlikte de daha çok şubelerimiz aktif hale gelecek. İnşallah hele hele önümüzdeki yıllarda Kızılay, yürümeyecek adeta koşacaktır. Hizmet binamızın bakım-onarıma alınması fefkalete rentabıl olmayabilir. Çalışmaları inceleyeceğiz. Bize göre yeni bir proje ile sıfırdan bir bina yapılarak Kars Kızılayımıza bırakacağız ve hem daha iyi hizmet yapacak hem de güzel bir binanın sahibi olacak. Halkımızdan Allah razı olsun, halkımız normal şartlarda da Kızılay’a kan vermede büyük ilgi gösteriyorlar. Ama olağanüstü hallerde halkımız genciyle, yaşlısıyla, kadınıyla, erkeğiyle kan vermek için koştu. Ama mevcut kan stoklarımız, tedbirimiz var. Ancak kan sürekli bir ihtiyaçtır. Sadece bu olay ile ilgili değil, her zaman hastalarımız vardır. Ara sıra Allah geçinden versin kazalarımız olmaktadır ve bununla ilgili çeşitli tedavilerde de kan çok önemli bir tedavi aracı. Bundan dolayı sürekli kan ihtiyacımız vardır. Vatandaşlarımızdan mümkün olduğu kadar sağlıklı olanlar 4 ayda bir Kızılay’a kan vermelerini rica ediyoruz.” ifadesini kullandı.

KARS KIZILAY KAN ALMA BİRİMİ

Kars’ın Kan Bölge Merkezi olup olmayacağı konusunda da açıklama yapan İzgüzar, “Bölgede olan bir Laboratuarın maliyeti 15 milyon Euro. Tüm bölgeden toplanan kanlar o bölge laboratuarına gidi gelmezse hiçbir zaman sağlıklı kullanılmaz. Sadece Kars’a munehasır Bölge Laboratuarı yapmak zor. Doğruları konuşmamız lazım. İnsan sağlığı ve o kanın hijyenik kullanılması önemlidir. Türkiye’de 17 tane bölgemiz var. Bu bölgelerimizin her birindeki laboratuarlar çok önemli tahliller yapıyorlar. Aksi taktirde hata yaparız. Dünyada Kızılay, kan hatası yönünden hata yapmayan ilk ülkedir.” dedi.

turk-kizilayi,-15-temmuzun-ardindan-karsta-da-sahada!-(1).jpgturk-kizilayi,-15-temmuzun-ardindan-karsta-da-sahada!-(2).jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler