Türk Polis Teşkilatının 173. Yılı Kağızman’da kutlandı

Türk Polis Teşkilatının 173. Yılı Kağızman’da kutlandı

Türk Polis Teşkilatının 173. Yılı ve Polis Haftası tüm Türkiye’de, Kars’ta ve Kağızman ilçesinde de çeşitli etkinliklerle kutlandı.

Tacettin DURMUŞ / KARS MANŞET

İstiklal Alanı’nda bulunan Atatürk Heykeli’ne İlçe Emniyet Müdürlüğü’nün çelenk koyma törenine yetkililer ve vatandaşlar katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasından sonra İlçe Emniyet Müdürü Halil Uludağ günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yaptı.

Uludağ konuşmasında Türk Polis Teşkilatının 173. yıl dönümünü ileç halkı ile birlikte kutlamanın gururunu yaşadıkları söyledi. Uludağ konuşmasında: “Bu kutlamayı birlikte paylaşma nezaketini gösteren sizlere şahsım ve mensubu bulunduğum teşkilatım adına saygı ve şükranlarımı sunuyorum. 173 yıldır Kamunun hakimiyetini ve kamu düzenini korumak, halkımızın can ve mal güvenliğini sağlamak için kanunların verdiği yetkiyle gece gündüz demeden çalışan güvenlik hizmeti sunan polis teşkilatımız halkımızın huzur ve güvenliğinin, kamu vicdanının teminatı olmuştur. Teşkilatımız önemlilikle son dönemde farklı isimler altında bütünlüğümüze saldıran terör örgütleri organize suç örgütleriyle ve kaçakçılıkla mücadele de çok başarılı operasyonlara imza atmıştır. Hukukun üstünlüğü, insan haklarına saygı ve demokratik toplum, olaylara sağduyu ve destekte halkımızla bütünleşerek devlet, millet birlikteliğinin en güzel örneklerini sergilemektedir. Bu düşüncelerle Türk Polis Teşkilatı’nın 173. yıl dönümünü kutluyor, şehitlik mertebesine ulaşan polislerimizi rahmet ve şükranla, gazilerimizi saygıyla anıyorum. Büyük fedakârlık sabır ve cesaretle hizmetlerini sürdüren kahraman meslektaşlarıma ve fedakar ailelerine başarılar diliyorum. Düzenlemiş olduğumuz 10 Nisan Polis Günü töreninde teşrifleriyle bizleri onurlandıran tüm konuklarımıza teşekkür eder saygılar sunarım." dedi.

10 Nisan Polis Günü töreni Kağızman Şehitliği ve İlçe Emniyet Müdürlüğü ziyareti ile devam etti.

turk-polis-teskilatinin-173.-yili-kagizman’da-kutlandi-(1).jpgturk-polis-teskilatinin-173.-yili-kagizman’da-kutlandi-(2).jpgturk-polis-teskilatinin-173.-yili-kagizman’da-kutlandi-(3).jpgturk-polis-teskilatinin-173.-yili-kagizman’da-kutlandi-(4).jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler