TÜRKAV, Kars'ta 1 Mayıs’ta Şehitleri Andı!

TÜRKAV, Kars'ta 1 Mayıs’ta Şehitleri Andı!

Türkiye Kamu Çalışanları Vakfı Kars İl Başkanı Murat Şanlı, TÜRKAV, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Bayramı’nda, alternatif bir programa imza attı.

Ülkemizin içinde bulunduğu durum karşısında meydanlarda davullu zurnalı eylem yapmanın doğru olmayacağını düşünerek, Kars Garnizon Şehitliği’nde alternatif bir program düzenleyen TÜRKAV, şehitlerin anısına Kur’an-ı Kerim okutarak, kabirlerine karanfil bıraktı.

Kars Garnizon Şehitliğinde buluşan TÜRKAV üyeleri, burada şehitlere Fatiha gönderdi. Alternatif programa Türk Haber-Sen Kars Şube Başkanı Kemal Erginbay, Kars Şehit ve Gazi Aileleri Dernek Başkanı Muhsin Ağcay ve TÜRKAV yönetim kurulu üyeleri katıldı.

Kafkas Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Yüksek Lisans Öğrencisi Aykut Özer tarafından okunan Kur’an-ı Kerim’in ardından İshak İşçi tarafından ülkemizde birlik ve beraberliğin sağlanması adına dua edildi. Katılımcılar tarafından kabirlere kırmızı ve beyaz karanfillerin bırakılmasının ardından açıklamada bulunan TÜRKAV Kars İl Başkanı Murat Şanlı, “Millet olmak, tasada ve kıvançta bir olmak demektir. Dolayısıyla Türkiye’nin içinde bulunduğu ortamın, 1 Mayıs’ı bayram havasında kutlama imkânı vermemektedir. Bu nedenle TÜRKAV olarak bu 1 Mayıs’ı, şehitlerimizi anarak geçiriyoruz.” dedi.

“1 MAYIS’TA MİLLETİMİZİN ACILARINA ORTAK OLDUĞUMUZU BİR KEZ DAHA GÖSTERDİK”

Türkav Kars İl Başkan Murat Şanlı, değerlendirmesinde; “Her gün bir ya da birden fazla şehit geliyor, anaların, babaların gözyaşı sel oldu, kardeşlerin yüreği paramparça. Milletimiz üzgün. 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Bayramı kamu çalışanları açısından son derece önemli bir bayram. Lakin biz TÜRKAV olarak yaşan bunca acı varken bu 1 Mayıs’ı davulla zurnayla kutlamanın doğru olmayacağını düşünüyoruz. Milletimizin yüreğinin kanadığı şu günlerde 1 Mayıs’ı alanlarda kutlamanın doğru olmayacağını düşünüyoruz. Bu nedenle bugünü Kars Garnizon Şehitliğini ziyaret ederek şehitlerimizin kabristanlarına kırmızı karanfiller bırakarak, şehitlerimizi dualarla anmanın daha doğru olacağını düşündük.” İfadelerini kullandı.

‘Bu durum 1 Mayıs’ta çalışma hayatının problemlerini konuşmayacağımız anlamına gelmez.’ diyen Şanlı, son olarak şunları söyledi: “Millet olmak, tasada ve kıvançta bir olmak demektir. Elbette, hem sevinçlerimizi, hem de üzüntülerimizi paylaştığımızda gerçek anlamda bir millet olabiliriz. Bizler 1 Mayıs’ta bunu göstermeye çalıştık. O nedenle TÜRKAV Kars Yönetim Kurulu Üyeleri ile birlikte 1 Mayıs’ta, şehitlerimizin kabir ziyaretini gerçekleştirerek kabristanlarına karanfil koyduk ve milletimizin acısını bir kez daha paylaştık.”

kha

Önceki ve Sonraki Haberler