TÜRKAV’dan görkemli açılış

TÜRKAV’dan görkemli açılış

Turgutreis İş Merkezi Kars Belediyesi eski hizmet binasında bulunan TÜRKAV Kars İl Temsilciliği binası görkemli bir törenle hizmete açıldı.

TÜRKAV’dan görkemli açılış

Turgutreis İş Merkezi Kars Belediyesi eski hizmet binasında bulunan TÜRKAV Kars İl Temsilciliği binası görkemli bir törenle hizmete açıldı.

Açılış töreninde Kars Belediye Başkan Yardımcısı Yakup Yıldız, Azerbaycan Kars Başkonsolos Yardımcısı Ramim Yusufov, Milliyetçi Hareket Partisi Milletvekili Aday Adayları Harun Yenice, Murat Sağlam, Oğuz Beyler Koçlu,Türkiye Kamu-Sen Sendikası Kars İl Başkanı Fahrettin Şimşekler, Türk Haber-Sen Şube Başkanı Kemal Erginbay, Türk Tarım Orman-Sen Kars İl Başkanı İlker Akı, Türk Yerel Hizmet-Sen Sendikası adına Zeki Paşalıoğlu, Ülkü Ocakları Kars İl Başkanı Tolga Adıgüzel, Milliyetçi Hareket Partisi İl Yönetim Kurulu üyeleri, Sivil toplum örgütlerinin temsilcileri, Kafkas Üniversitesi Öğretim Üyeleri basın mensupları ve geniş bir davetli topluluğu hazır bulundu.

TÜRKAV Kars Hizmet binasının açılış kurdelesini Azerbaycan Kars Başkonsolos Yardımcısı Sayın Ramim Yusufov. Kars Belediye Başkan Yardımcısı Yakup Yıldız, MHP Milletvekili Aday Adayı Harun Yenice, Türkiye Kamu-Sen Kars İl Başkanı Fahrettin Şimşekler, TÜRKAV İl Başkan Yardımcısı Ömer Ocak ve Başkan Murat Şanlı birlikte kestiler.

Açılışın ardından basın mensuplarına açıklamaklarda bulunan TÜRKAV Kars İl Başkanı Murat Şanlı şunları söyledi;

TÜRKAV’ın Vakıf hüviyetinin yanı sıra en büyük özelliği milli ve manevi değerler bakımından aynı dünya görüşünü benimsemiş insanların bir çatı altında toplandığı mukaddes bir kurum olmasıdır. 12 Eylül’ün yasaklı dönemi önce Ülkücü Memurlar Derneği çatısı altında hizmet veren bu kurum yasakların sona ermesiyle birlikte Türkiye Kamu Çalışanları Vakfı adı altında yeniden faaliyet göstermeye başlamıştır. Bu gün sendikal anlamda büyük hizmetlere imza atan Türkiye kamu-Sen Sendikasının alt yapısını oluşturan Türkav başta Genel Merkez Yöneticilerimiz olmak üzere Türkiye genelinde faaliyet gösteren şube ve Temsilcilikleriyle yüklendiği misyonun bilincinde hayırlı hizmetlere vesile olmaktadır. Türk Milleti tarihin her safhasında vakıflara ayrı bir önem vermiş bu vakıflar sayesinde güçlü bir devlet yapısı geliştirerek dünyaya hükmetmiştir. Buna en güzel örneği Osmanlı’nın kuruluş aşamasında en büyük mihenk taşlarından olan Şeyh Edebali’yi gösterebiliriz. Bu minvalde bizlerinde düsturu budur. Aslolan devlettir.”

Açılış törenine icabet eden, mazeretleri nedeniyle katılamayan tüm davetlilere ayrı, ayrı teşekkür eden Şanlı, vakıf olmanın gerekliliklerini hakkıyla yerine getireceklerini, memlekete ve millete hayırlı hizmetler yapmanın çabası içerisinde olacaklarını belirtti. Samimi ve sohbet havasında geçen açılış töreninde davetlilere ikramda bulunuldu.

TÜRKAV Kars İl Başkanı Murat Şanlı, “Çeşitli nedenlerden dolayı açılışa gelemeyen telefonla hayırlı olsun dileklerinden bulunan, çelenk ve çiçek gönderme nezaketi gösteren Başta Kars Belediye Başkanı Sayın Murtaza Karacanta olmak üzere Milliyetçi Hareket Partisi İl Başkanı Sayın Yaver Özcan’a MHP Merkez İlçe Başkanı Süleyman Krayazı’ya, Milliyetçi Hareket Partisi Milletvekili Aday Adayları Sayın Onur Ersançmış, Av. Yaşar Ağsu, Metin Karayazı, Milliyetçi Hareket Partisi İl Yönetim Kurulu üyesi Fevzi Adıgüzel’e Kars Karadenizliler Dernek Başkanı Dr Fatih Kol’a ayrı ayrı teşekkür ediyorum.” dedi. kha

Önceki ve Sonraki Haberler