Turkcell, veri merkezlerine şimdiye kadar 2 milyar TL’den fazla yatırım yaptı

Turkcell, veri merkezlerine şimdiye kadar 2 milyar TL’den fazla yatırım yaptı

Turkcell, verilerin ülke sınırları içerisinde güvenle saklanması için yatırımlarına devam ediyor.

Turkcell, verilerin ülke sınırları içerisinde güvenle saklanması için yatırımlarına devam ediyor. Operatörün, yeni nesil veri merkezleriyle bu alanda 2 milyar TL'den fazla yatırımı bulunuyor.

Türkiye'nin verisi Türkiye'de kalsın prensibiyle çalışmalarını sürdüren Turkcell, dünya standartlarındaki veri merkezleriyle verileri güvenle saklıyor. Verilen bilgiye göre, bu amaçla şimdiye kadar 2 milyar TL'den fazla yatırım yapan operatörün aralarında Ankara'daki Türkiye'nin en büyük veri merkezi de dahil olmak üzere 7 ayrı veri merkezi bulunuyor. Dijital İş Servisleri şirketiyle, kurumlara verilerini zaman ve mekandan bağımsız olarak uzaktan yönetebilme imkanı sunan operatör, ayrıca iş sürekliliği ve yedekleme servislerinde de 7/24 kesintisiz destek sağlıyor.Türkiye'nin en büyük kurumsal firmalarının ve kamu kuruluşlarının da yer aldığı bin 600'den fazla firmaya hizmet veren Turkcell, kurduğu veri merkezleri ile kurumların verilerini güvenle korumanın yanı sıra bulut üzerinden altyapı ve iş uygulamaları servisleri, güvenlik hizmetleri ve büyük veri servisleri gibi hizmetler de sunuyor. Ayrıca olağan dışı durumlarda da artırılmış gerçeklik teknolojisini devreye sokan operatör, kurumlara uzaktan müdahale imkanıda tanıyor. Bu sayede alanında uzman mühendisler olası sorunları uzaktan bağlantı ile tespit ederek kısa sürede çözüme ulaştırıyor.

"Kamu kuruluşlarının ve özel sektör şirketlerinin verileri Turkcell'e emanet"

28 Ocak Veri Koruma Günü'ne özel olarak açıklamalarda bulunan Turkcell Kurumsal Satıştan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Ceyhun Özata şunları söyledi:

"Evden çalışma düzenine geçmemizle birlikte veri merkezleri, şirketlerin bir numaralı önceliği haline geldi. Dijital dünyanın kalbi diye tabir ettiğimiz veri merkezlerimizde operatör olarak gerekli tüm önlemleri önceden almış olmamız bugün şirketlerimize kesintisiz hizmet sunmamızda çok önemli bir rol oynuyor. Sanal veri merkezi olarak isimlendirdiğimiz bulut altyapı hizmetimiz ile müşterilerimize nerede olurlarsa olsunlar, ister evlerinden ister dünyanın herhangi bir noktasından verisini yönetebilme imkanı sunuyoruz. Aralarında özel şirketlerin ve kamu kurumlarının da bulunduğu bin 600 firmanın verileri bize emanet. Sunduğumuz kaliteli ve kesintisiz hizmetin yanı sıra 7/24 destek vererek de farkımızı ortaya koyuyoruz. Bununla birlikte kurumlara sunduğumuz özel koruma çözümlerimiz ve yüzden fazla siber güvenlik uzmanımızla kesintisiz hizmet sağlıyoruz. Türkiye'nin verisi Türkiye'de kalsın diye yatırımlarımıza hız kesmeden devam edeceğiz".

Verilen bilgiye göre, operatörün yeni nesil veri merkezleri Tier III uluslararası sertifikasyonlarına sahip. Bununla birlikte Turkcell'in bulut güvenliği Uluslararası Standartlar Örgütü (ISO) tarafından belirlenen bulut güvenlik standardı ISO/IEC 27017 güvencesiyle hizmet vermekte.

Önceki ve Sonraki Haberler