Türkiye-Ermenistan Sınırının Geleceği Konferansına Tepkiler

Türkiye-Ermenistan Sınırının Geleceği Konferansına Tepkiler

TÜRKİYE- ERMENİSTAN SINIR GELECEĞİ KONFERANSINA İSTAD'DAN TEPKİ

Türkiye-Ermenistan Sınırının Geleceği Konferansına Tepkiler

TÜRKİYE- ERMENİSTAN SINIR GELECEĞİ KONFERANSINA İSTAD’DAN TEPKİ

Türkiye’deki Ermen lobisi sınır kapısının kapalı olması sonucu ekonomik olarak zor durumda kalan Ermenistan’a destek olmak için sınır kapısının açılması talebiyle Ankara’da konferans düzenledi

Türkiye’de yaşayan Ermenilerin Ankara’da düzenlediği ”Mühürlü Kapı Türkiye-Ermenistan Sınırının Geleceği Konferansı” tepkilere neden oldu.

Ermenistan 1993 yılında Azerbaycan’a bağlı Dağlık Karabağ bölgesi ile birlikte Azerbaycan’ın Ağdam, Kelbecer, Hankendi, Laçin, Fuzuli, Gubatlı, Zengilan ve Cebrayil kentlerini işgal etmiş, Hocalı’da yaptığı vahşi katliam ile bir gecede  çoğunluğu kadın ve çocuk 613 kişiyi işkence ederek  katletmişti. Türkiye bu işgal ve katliam sonrası Ermenistan ile olan sınır kapısını kapatmıştı.

Sözde soykırımın 100 yılına hazırlanan Ermenilerin Türkiye topraklarını işgal hayali ile yatıp kalktıkları bilinmektedir.  Ermenistan Cumhurbaşkanı Sarkisyan’ın bir Ermeni öğrenciye söylediği ‘Karabağı biz aldık, Ağrı’yı size bıraktık’ demesi bu niyeti açıkça göstermektedir.

Zaman zaman sınır çatışmaları ile devam eden işgal halen devam etektedir.

Hiç şüphesiz bu konferansta konuşulanlar

‘kapalı sınır politikası’nı siyasi,ekonomik, sosyal, çevresel, insani ve bölgesel  yönleriyle etraflıca ele alarak, Kafkasya’da barışı inşa etmenin olanakları’….. “Kapalı sınır ve temassızlık, sınır bölgelerinde ve geniş coğrafyada insanları zihinsel olarak nasıl etkiliyor? Gündelik hayatlar nasıl etkileniyor? Kapıların açılmasının bölge halkı üzerinde etkisi ne olur?” vs ,

Ve konuşulmayanlar, 

Ermenistan işgal ettiği topraklardan çekilecek mi?,  Soykırım iddiasını sürdürecek mi?, Türkiye’den toprak talebi hayallerinden vazgeçecek mi?  önümüzdeki yıl da tartışılacak

İstanbul Türkiye Azerbaycan Dernek Başkanı Sefer Karakoyunlu yaptığı bir basın açıklaması ile Konferansa tepkisini dile getirdi.

İSTAD  Basın Açıklaması...

 AYIP DENEN BİR ŞEY VAR

Kim barıştan yana değil kim barış istemez?  Bu günlerde Ankara’da Türkiye’nin kalbinde barış çığırtkanlığı yapanlar var.

Barışı kim istemez ki?

Tabii ki bölgeye barış gelsin, istikrar gelsin,  barış ve hoşgörü tesis edilsin, sınır kapıları açılsın,  bölgeye büyük bir istikrar gelsin, kim istemez ki?

Buraya kadar her şey doğru ve güzel.

Ama işin aslı öyle değil. İşin aslı bölgede, Karabağ’da  Hocalı’da ve Azerbaycan’ın  yüzde yirmi topraklarında yapılan soykırımları unutturmak, Türkiye toprakları üzerinde hak iddialarından vazgeçmemektir.

Ankara’da barış adına yapılan toplantıya katılan insanlarda birazcık insanlık ve insaf olsaydı, bu toplantının adı “Bölgede yapılan haksızlıkların giderilmesi toplantısı” olurdu.

Ne demek?  Yani, siz bir milyon insanı yerinden yurdundan edeceksiniz, bir ülkenin yüzde yirmi topraklarını işgal edeceksiniz, Türkiye Cumhuriyeti’nden toprak talebinde bulunup gençlerinize  ” Biz Karabağ’ı aldık Ağrı Dağı’nı almak da sizin işinizdir”  diyerek Ermeni halkını yeni soykırımları hedef gösterip asılsız soykırım iddialarında bulunacaksınız…

Türklere tam beş defa soykırım ve tecrit uygulayacaksınız, Türk diplomatlarını şehit edip yaptıklarınızla gururu duyacaksınız daha sonra da kalkıp barış ve hoşgörüden bahsedip, sınırları açalım diyeceksiniz… Ayıp denen bir şey var.

Efendiler! Geçin bunları,  önce siz Türklere yaptığınız ihanet ve soykırımlardan dolayı özür dileyip,  işgal etiğiniz toprakları derhal kayıtsız şartsız terk edip mağdur olan insanların ana,  ata yurtlarına dönmesini sağlayıp Hocalı’da Karabağ’da ve Anadolu’da yaptıklarınızın hesabını vermelisiniz. Şunu herkes iyi bilmelidir ki Türkler hiçbir zaman hiçbir topluma soykırım yapmamıştır ve yapması da mümkün değildir.  1915 de Türkler yedi cephede savaşırken bu durumu fırsat bilen Ermeni çeteleri sayısız insanlarımızı katletmişlerdir.

Türklerin hoşgörü ve samimiyetini Türkiye’de yaşayan Ermeni vatandaşları ve diğer azınlıklar herkesten çok iyi bilmektedirler.

Tabii ki bölgeye hoşgörü ve barışın gelmesini hepimiz isteriz. Ancak Ermenistan bölgede yapmış olduğu yanlışlarla bu iyi niyetli temenninin oluşmasına engel oluyor.

Ne yazık ki Ermenistan’ın yapmış olduğu yanlışların cezasını başta Ermeni halkı olmak üzer tüm bölge halkları çekmektedir. Yapılan yanlışlıklardan vazgeçildiği an bölgede her şey değişecek ve düzelecektir.

Hiç merak etmeyin!..  Siz yapmış olduğunuz yanlışlardan vazgeçtiğiniz takdirde bölgeye barış da, hoşgörü de istikrar da gelir.

Aksi durumda sınırların açılması barış ve hoşgörüden bahsedilmesi mümkün değildir.

İSTAD-İstanbul

Türkiye Azerbaycan Dayanışma ve Kültür Derneği

Sefer Karakoyunlu-Başkan

Burhan GÖRKEN - İstanbul

(kha)

Önceki ve Sonraki Haberler