Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), kuruluşunun 92. yılını kutluyor

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), kuruluşunun 92. yılını kutluyor

Kars, Ağrı, Iğdır ve Ardahan illerinde faaliyet göstermekte olan Kars Bölge Müdürlüğü, 59 personeli ile hizmet veriyor.

Bugünkü adı ile Türkiye İstatistik Kurumu; 25 Nisan 1926 tarihli Resmi Gazete’de yayımlanan Kararname ile Başvekalete bağlı “Merkezi İstatistik Dairesi” olarak kurulmuş ve 1927 yılında Cumhuriyet döneminin ilk nüfus sayımını gerçekleştirmiştir.

Merkezi İstatistik Dairesi kuruluşundan itibaren günümüze kadar çeşitli isim değişiklikleriyle çalışmalarını sürdürmüş ve 2005 yılında Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren Türkiye İstatistik Kanunu ile Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) adını almıştır.

Bugün TÜİK, ulusal alanda gerçekleştirdiği çalışmaların yanı sıra uluslararası alanda da önemli faaliyetlerde bulunmaktadır. TÜİK, kendisinden istifade edilen, eğitim programları düzenleyen, ihtiyacı olan ülkeler için gerekli teknik yardımları sağlayan bir kurum olarak çeşitli projelere katılmakta olup, gelişmekte olan birçok ülke ile işbirliği protokolleri imzalamakta, istatistik üretiminde bölgesinde önemli faaliyetlerde bulunmakta, uluslararası kuruluşlar tarafından bölgesel projelerde lider ülke olarak seçilmektedir.

Gelişen teknoloji ve çeşitlenen ihtiyaçlar doğrultusunda TÜİK’in gerek uluslararası standartlara uygun istatistikleri üretme, gerekse ulusal istatistik sistemi içindeki koordinasyonu sağlama konusunda görev ve sorumlulukları her geçen gün artmaktadır.

Bölge Müdürlüğümüz, enflasyon, işsizlik, sanayi üretim ve büyüme verileri başta olmak üzere birçok konuda çalışmalar yürütmektedir. Kars, Ağrı, Iğdır ve Ardahan illerinde faaliyet göstermekte olan Kars Bölge Müdürlüğü, 59 personeli ile ulusal düzeydeki sayım ve araştırma faaliyetlerinde sorumluluk bölgesine ait verilerin derlenmesi, değerlendirilmesi, kalite kontrolü, analizi ve merkeze aktarımı ile bölgesel istatistiklerin alt yapısını oluşturmakla ve üretmekle görevlidir.

Kurumumuzun 92. Kuruluş Yıldönümü ve 25 Nisan Türkiye İstatistik Günü vesilesiyle, Kars Bölge Müdürlüğü olarak; istatistik üretim sürecinde bizleri her zaman destekleyen Kars, Ağrı, Iğdır ve Ardahan Valilerimize, Kaymakamlarımıza, Belediye Başkanlarımıza, Üniversitelerimize, Kamu Kurum ve Kuruluşlarımızın değerli yöneticilerine, Sivil Toplum Kuruluşlarımıza, Basın ve Yayın Kuruluşlarımıza, İşletmelerimize ve Vatandaşlarımıza teşekkür ederiz.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler