Türkiye Mehmetçik için tek yürek oldu

Türkiye Mehmetçik için tek yürek oldu

Malatya, Gaziantep ve Şanlıurfa'da, Esed rejimi unsurlarının hava saldırısı protesto edildi- Gaziantep'in Araban ilçesinde esnaf, iş yerlerini Türk bayraklarıyla donattı

MALATYA (AA) - Malatya, Gaziantep ve Şanlıurfa'da sivil toplum kuruluşları ile vatandaşlar, Suriye'nin İdlib kentinde Esed rejimi unsurlarının hava saldırısı sonucu 33 askerin şehit düştüğü saldırıyı protesto etti.

Malatya'da öğle namazı sonrası kent merkezindeki Soykan Meydanı'nda bir araya gelen sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve vatandaşlar, saldırıyı kınayarak şehitler için gıyabi cenaze namazı kıldı.

Grup adına konuşan Hüseyin Polat, Suriyelilerin 60 yıldır Esed rejimi unsurlarından zulüm gördüğünü söyledi.

Suriye'de birçok insanın katledildiğini belirten Polat, "Hiçbir ülkenin topraklarında gözü olmayan ve tamamen insani endişelerle orada bulunan ülkemizin Türk Silahlı Kuvvetleri, aradaki mutabakata ve gerekli bilgilendirmelerin yapılmasına rağmen daha önce birkaç defa Rusya destekli Suriye rejiminin saldırılarına maruz kaldı. Birçok şehit verdiği gibi son olarak 27 Şubat'ta alçak bir hava saldırısına maruz kalmıştır. Bu hain ve kalleş saldırıda 33 kahraman Mehmetçiğimiz şehadet mertebesine yükselmiştir. Şehit olan kardeşlerimize Allah'tan rahmet, kederli ailelerine başsağlığı, yaralılara acil şifalar diliyoruz." dedi.

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan ise şehitlere Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifa diledi.

Suriye'de rejim unsurlarının hava saldırısına tepki gösteren Gürkan, "Tüm kalbimiz ve dualarımızla vatan, millet ve bayrak uğruna mücadele veren şanlı ordumuzun yanındayız. Suriye'nin İdlib kentinden gelen acı haber hepimizi derinden üzerek, yüreğimizi yaktı. Türkiye hiçbir saldırıya sessiz kalacak bir devlet değildir. Türkiye, kendi coğrafyasında barışın, huzurun ve güvenliğin yegane adresidir." ifadelerini kullandı.

AK Parti Malatya Milletvekili Ahmet Çakır da zamanın birlik ve beraberlik günü olduğunu belirterek, "Mesele siyasi değil memleket meselesidir, bunu da en iyi bilen ferasetli Türk milletidir. Vatansever milletimiz her daim, her karışı kanla yoğrulan bu aziz vatanın ve devletinin yanında olmuştur, olmaya da devam edecektir. Mehmetçiklerimize yapılan hain saldırı sonuçları rejim güçlerine en ağır şekilde vurduğumuz ve vurmaya devam ettiğimiz ağır darbeler devam etmektedir. Devletimiz, milletimiz ve ordumuz çok güçlüdür, şunu herkes iyi bilmeli, hiçbir vatan evladımızın kanı yerde kalmayacaktır." değerlendirmesinde bulundu.

Kuluncak Belediye Başkanı Erhan Cengiz, milletin saldırılara karşı birlik ve beraberlik göstermesi gerektiğini kaydetti.

Malatya Ticaret Borsası Başkanı Ramazan Özcan da saldırıyı kınayarak, "Türk milleti, bölünmez bütünlüğünü yok saymaya cüret edenlere tarih sahnesinde her zaman karşılığını vermiştir. Hain ve acımasız saldırıyı gerçekleştirenlerin hak ettikleri cezayı alacaklarına dair en ufak bir şüphem yoktur." ifadelerini kullandı.

- Gaziantep

Gaziantep'in Araban ilçesinde esnaf, iş yerlerini Türk bayraklarıyla donattı.

Araban Belediye Başkanı Hasan Doğru, yaptığı açıklamada, "İdlib'den gelen acı haberler yüreğimizi yakıyor. Şehit düşen Mehmetçiklerimize Allah'tan rahmet, kederli ailelerine ve milletimize baş sağlığı, yaralı askerlerimize de acil şifa diliyorum." dedi.

Güneydoğu Anadolu Halı İhracatçıları Birliği Başkanı Başkanı Ahmet Kaplan ise yazılı açıklamasında, şehitlerin yürekleri yaktığını ifade etti.

Türkiye'nin güçlü bir devlet olduğuna dikkati çeken Kaplan, "Kahraman ordumuz hainlere gereken cevabı vermektedir. Devletimizin ve Mehmetçiğin yanındayız. Hepimiz askeriz, hepimiz Mehmetçiğiz. Vatanımız için, bayrağımız için bizlere düşecek her türlü sorumluluğu seve seve yerine getirmeye hazırız." değerlendirmesini yaptı.

Güneydoğu Anadolu Kuru Meyve ve Mamulleri İhracatçıları Birliği Başkanı Mehmet Çıkmaz da İdlib'den gelen haberlerin herkesin yüreğini dağladığını belirterek, şunları kaydetti:

"Kimse Türkiye'nin gücünü sınamaya kalkmasın. Devletimiz, milli birlik ve beraberliğimize yönelik her türlü tehdidi bertaraf edecek güçtedir. İş dünyasının temsilcileri olarak her zaman Mehmetçiğimizin ve devletimizin yanında olduğumuzu bir kez daha ifade ediyoruz. Allah ordumuzu muzaffer eylesin. Saldırıda şehit olan Mehmetçiklerimize Allah’tan rahmet, yakınlarına ve milletimize sabır ve başsağlığı, yaralılarımıza da acil şifalar diliyoruz."

- Şanlıurfa

Eğitim-Bir-Sen Şanlıurfa Şubesinden yapılan açıklama ise şehitlere Allah'tan rahmet, yaralılara şifa temennisinde bulunuldu.

Saldırının kabul edilebilir olmadığı vurgulanan açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Diplomasi, savaş ve insanlık hukuku çiğnenerek yapılan bu ve benzeri alçakça saldırılar karşısında sessiz kalan veya saldırının ortağı olan devletler, barış ve güvenli bölgenin tesisi için gerekli duyarlılığı göstermemiştir. Türkiye, katillere gereken cevabın verileceğini, alçakça saldırının hemen akabinde belirlenen hedefleri ateş altına alarak göstermiştir. Şeytani oyun, planlayanların başına geçirilecektir. Milli güvenliğimizi, hak ve hukukumuzu ve masum insanların can güvenliğini korumak için teröre karşı sürdürdüğümüz mücadele sonuç alınıncaya kadar devam etmelidir, edecektir. Bu saldırıyı yapanlar da saldırganları destekleyen ve cesaretlendirenler de hak ettikleri cevabı mutlaka alacaktır."

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler