Türkiye, Sarıkamış Şehitleri İçin Yürüdü

Türkiye, Sarıkamış Şehitleri İçin Yürüdü

Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından 81 ilde eş zamanlı düzenlenen “Türkiye Şehitleri ile Yürüyor” sloganıyla anma yürüyüşü düzenlendi.

Volkan KARABAĞ / KARS MANŞET

Sarıkamış Harekatı’nın 103. yılı etkinlikleri kapsamında düzenlenen “Türkiye Şehitleri ile Yürüyor” adlı yürüyüş, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak ile birlikte Türkiye’nin dört bir tarafından Kars'ın Sarıkamış ilçesine gelen 7’den 70’e her yaştan yaklaşık 50 bin kişinin katılımıyla gerçekleşti.

Türkiye’nin dört bir tarafından gelen her yaştan yaklaşık 50 bin kişi, şehit düşen Mehmetçikleri anmak için Sarıkamış’ın Kızılçubuk Zirvede buluştu. ‘Türkiye Şehitleri ile Yürüyor’ sloganıyla düzenlenen yürüyüşe Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, 9. Kolordu Komutanı Korgeneral Uğur Tarçın, Kars Milletvekili Selahattin Beyribey, Kars Valisi Rahmi Doğan, il ve ilçe belediye başkanları, bölge komutanları, askerler, izciler, sivil toplum kuruluşları, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı. Katılımcılara erzak verildi, Türk Bayrağı dağıtıldı ve şehitler için Kur'an-ı Kerim okundu.

Dualar ve Mehter Takımının eşliğiyle saat 10.30'da başlayan yürüyüşte katılımcılar dev bayrak ve Atatürk posterleri ile 'Şehitler ölmez vatan bölünmez' sloganlarıyla yürüyüşe başladı. Zorlu yürüyüşe katılanlar Şehit Kurmay Albay Faruk Sungur yolunu izleyerek Yukarı Sarıkamış Mahallesi'ndeki Sarıkamış Şehitliği tören alanına geldi.

turkiye-sarikamis-sehitleri-icin-yurudu-(1).jpgturkiye-sarikamis-sehitleri-icin-yurudu-(2).jpgturkiye-sarikamis-sehitleri-icin-yurudu-(3).jpgturkiye-sarikamis-sehitleri-icin-yurudu-(4).jpgturkiye-sarikamis-sehitleri-icin-yurudu-(5).jpgturkiye-sarikamis-sehitleri-icin-yurudu-(6).jpgturkiye-sarikamis-sehitleri-icin-yurudu-(7).jpgturkiye-sarikamis-sehitleri-icin-yurudu-(8).jpgturkiye-sarikamis-sehitleri-icin-yurudu-(9).jpgturkiye-sarikamis-sehitleri-icin-yurudu-(10).jpgturkiye-sarikamis-sehitleri-icin-yurudu-(11).jpgturkiye-sarikamis-sehitleri-icin-yurudu-(12).jpgturkiye-sarikamis-sehitleri-icin-yurudu-(13).jpgturkiye-sarikamis-sehitleri-icin-yurudu-(14).jpgturkiye-sarikamis-sehitleri-icin-yurudu-(15).jpgturkiye-sarikamis-sehitleri-icin-yurudu-(16).jpgturkiye-sarikamis-sehitleri-icin-yurudu-(17).jpgturkiye-sarikamis-sehitleri-icin-yurudu-(18).jpgturkiye-sarikamis-sehitleri-icin-yurudu-(19).jpgturkiye-sarikamis-sehitleri-icin-yurudu-(20).jpgturkiye-sarikamis-sehitleri-icin-yurudu-(21).jpgturkiye-sarikamis-sehitleri-icin-yurudu-(22).jpgturkiye-sarikamis-sehitleri-icin-yurudu-(23).jpgturkiye-sarikamis-sehitleri-icin-yurudu-(24).jpgturkiye-sarikamis-sehitleri-icin-yurudu-(25).jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler